Nordic med løsning for Thread-nettverk - Elektronikknett
NS_nRF52840

Nordic med løsning for Thread-nettverk

Nordic Semiconductor lanserer sin første Thread nettverksløsning gjennom et nytt utviklingssett (SDK) for deres nRF52840 multiprotokoll SoC.

nRF52840 støtter både lavenergi Bluetooth og IEEE 802.15.4. Programvareutviklingssettet er en løsning rettet mot smarthus og hjemme-IoT basert på OpenThread, den eneste implementeringen av Thread nettverksprotokoll basert på åpen kilde. OpenThread kommer fra Nest Labs der også Nordic har bidratt med sin utviklingskompetanse, heter det i en melding fra selskapet.

nRF5 SKD for Thread er laget for å støtte IEEE 802.15.4 PHY, i tillegg til at den også har «Device-Firmware-Update (DFU)-over-Thread», tilsvarende oppdatering Over-the-Air (OTA) som allerede finnes i andre SDKer og brikker fra Nordic.

nRF52840 som kommer med 256 kB RAM og 1 Mbyte flashminne, kan kjøre både Thread og lavenergi Bluetooth (BLE) fra samme brikke.

Thread ble laget for å oppnå best mulige kobling og styring av produkter der «folk bor og arbeider». Protokollen skal ha stor grad av sikkerhet, lav energibruk og er skalerbar. Det hele er bygget rundt IPv6 med 6LoWPAN mesh-nettverk. Typiske applikasjonsområder er hjemmeautomatisering, hvitevarer, tilgangskontroll, klimakontroll, belysning, helse- og sikkerhetssystemer.

Mer informasjon: www.nordicsemi.com/nRF5-SDK-for-Thread

Kommentarer