Lettere integrasjon av IoT-ting

Det tyske selskapet Lemonbeat GmbH har skapt et felles rammeverk som skal muliggjøre interoperasjon mellom ulike teknologier og protokoller i nettet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Selskapet har bl.a. utviklet et ”språk”, Lemonbeat smart Device Language (LsDL), som gjør tusenvis av forskjellige typer ”ting” i stand til å samarbeide via internett, og tilbyr både maskinvare og programvare som skal gjøre det lettere å utvikle nye IoT-design.

I motsetning til trenden med å flytte mest mulig intelligens opp i skyen, fokuserer Lemonbeat mer på tingene selv: – Det kommer ikke til å bli én standard for IoT. Derfor fokuserer vi på teknologi og programvare som gjør enhetene mer intelligente, forklarer markedsdirektør Edmund Barrett. Firmaet, som i forrige uke hadde sin første deltagelse på Embedded World i Nürnberg, kommer opprinnelig fra en prosjektgruppe i  et større energiselskap der de utviklet en komplett stakk for eget bruk. Stor interesse fra kunder og leverandører for teknologi som kunne øke rekkevidde og spare strøm i IoT-nett førte så til at de skilte ut Lemonbeat i et eget selskap.

– Det er viktig å tenke fremover, og tenke at enhetene skal kunne interagere med andre produkter, slik at de kan snakke med hverandre – i stedet for å gå via dyre kontrollere eller via skyen. I tillegg skal de kunne utnytte skyen effektivt, understreker Barrett.

Hvis tingene kan snakke med hverandre direkte, unngår du dyre mellomledd som kontrollere og denslags, sier Edmund Barrett i Lemonbeat.

Under messen lanserte de et nytt utviklingssett, som gjør det mulig for designere å integrere flere sensorer og aktuatorer i sin prototype, skrive applikasjonskode for den og teste funksjonene.

Settet består av to utviklingskort og en USB konfigurasjonsdongle. Hovedkortet har en mikrokontroller fra Silicon Laboratories basert på en ARM Cortex M3-kjerne, med en sub-gigahertz transceiver for Lemonbeat Radio, som er en patentert radioløsning for å kople smarte enheter sammen.

Sammen med settet kommer også Lemonbeat Studio, et kraftig programvareutviklingsmiljø som kan brukes til å konfigurere hvordan enheter som kjører LsDL samarbeider.

– IoT-enheter kan være alt fra lyspærer til gressklippere, og det er mange utfordringer knyttet til hvordan og hvor data skal overføres, sier Barrett, som mener Lemonbeat har en god løsning på de utfordringene.

Lemonbeat samarbeider allerede med selskaper som Gardena og Husquerna, og har inngått et partnerskap med Phoenix Contact rundt bygningsautomatisering.

Powered by Labrador CMS