Kraftmoduler for tøffe miljø

Nå lanseres en ny 400W DC/DC omformer som skal være skreddersydd for bruk i industrielle kjøretøyapplikasjoner i ekstreme omgivelser.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye ENA400-M fra Powerbox er designet for frilufts konveksjonskjøling, og kommer pakket i en aluminiumkapsling med innebygd kjøleflens og innbakt i varmeledende polyuretan for å bedre termisk dissipering.

ENA400-M er bygget på planarteknologi med termiske avkoplinger og lav-ESR MOSFET teknologi, og har en typisk energieffektivitet på 95%. Gjennom bruk av en produksjonsmetode kalt ”back-flip assembling”, blir den dissiperte varmen ledet direkte fra komponentene til toppen av kapslingen, slik at kjølekapasiteten dermed øker.

Godkjent for bruk i henhold til IP67 og med en energieffektivitet på 95%, kan DC/DC omformeren benyttes i omgivelsestemperaturer fra -40 til +50 grader C ved hjelp av friluftkonveksjon. Omformeren er egnet for 24V og 48V industrielle busspenninger, og møter ISO7637-2 og EN12895. ENA400-Ms effektive og høyt optimaliserte termiske design bidrar til en forlenget levetid i tøffe miljø.

Industrielle kjøretøy, som for eksempel kjøretøy og maskiner for gruvedrift, tømmerdrift, anleggsvirksomhet og jordbruk, i tillegg til lastebiler og generell utendørs infrastruktur, krever svært robuste DC/DC kraftforsyninger som er i stand til å operere feilfritt under fuktige og støvete forhold med kraftig vibrasjon og svært ofte liten eller ingen ventilasjon. Under disse tilstandene kreves det kraftforsyninger med ”state of the art” svitsjeteknologi for å redusere effektdissipering, og gjennomført grundige mekaniske og termiske design for å sikre lange levetider i disse krevende omgivelsene og applikasjonene.

ENA400-M serien dekker to industrielle busspenninger, 24V (18 til 32V) og 48V (35 til 65V). Produktene inneholder underspennings- overspennings- og revers spenningsbeskyttelse. I standbymodus er inngangsstrømmen mindre enn 1 mA, mens laststrømmen er mindre enn 30 mA – noe som bidrar til å spare batterieffekten.

Det er tilgjengelig to standard utgangsspenninger, 12,5V(32A) og 24,5V(16A), begge med en utgangseffekt på 400W. Utgangen er beskyttet mot kortslutninger gjennom en konstantstrøm begrensningskrets som gjør at produktet alltid er klart til bruk etter at en høy utgangslast er ført tilbake til normalt. Denne unike egenskapen garanterer brukerne at DC/DC omformeren aldri stenges ned, samtidig som den beskytter applikasjonen mot feilfunksjon eller inrush-strøm ved oppstart, samtidig med fordelen av rask gjenoppretting av normal drift så snart feilen er fjernet eller redusert.

– Produsenter av industrielle kjøretøy krever energieffektive kraftforsyninger som er i stand til å garantere full drift i tøffe miljø, men som likevel er enkle i bruk, sier Martin Fredmark, Powerbox’s VP Product Management. – ENA400-M serien inngår i PRBX’ ‘one package to fit all’ program, som er utviklet i samarbeid med våre kunder, og som forenkler lagerstyring og reduserer Time-to-Market, fremholder han.

Powered by Labrador CMS