Komplett Synergy-plattform - Elektronikknett
Renesas-visual_synergy_dks7g2_development_kit

Komplett Synergy-plattform

Renesas er i ferd med å fullføre første del i utrullingen av nye mikrokontrollere i Synergy-serien. Selskapet mener nå de har et komplett utvalg av skalerbare og kompatible produkter.

Renesas Electronics utvider nå mikrokontrollerporteføljen innen sin Renesas Synergy Platform for å dekke enda flere muligheter, CPU-ytelser og minnestørrelser.

Poenget med det store spekteret av skalerbare og kompatible mikrokontrollere er å gi utviklerne flere muligheter til å utvikle sluttprodukter med høy grad av gjenbruk av både maskinvare og programvare, opplyser Renesas.

Med de nye komponentgruppene S128S3A3, og S3A6 med Synergy MCUer, er det nå totalt sju mikrokontrollergrupper med 57 enheter basert på ARM Cortex-M CPU kjerner, som dekker driftsfrekvenser fra 32MHz opp til 240MHz, og innebygd flashminnestørrelser på 64KB, 128KB, 256KB, 512KB, 1MB, 2MB, og 4MB.

Selv om de nå anser serien som ”komplett”, varsler Renesas at de vil fortsette å komme med nye Synergy MCU grupper i fremtiden.

De 20 nye Synergy MCU komponentene i S128, S3A6, og S3A3 gruppene er i prøveproduksjon nå, og tilgjengelig for alle kunder i juni 2017.  

Siden introduksjonen i markedet i oktober 2015, har mulighetene med Synergy plattformen økt innen programvare i form av bl.a. Synergy Software Package (SSP) og tilhørende sikring av programvarekvalitet, ikke minst gjennom partnersamarbeid flere såkalte Verified Software Add-Ons (VSA), innen programvareutviklingsverktøy, med innlemmelsen av IAR Embedded Workbench for Renesas Synergy, og innen maskinvare med nye Synergy Kits, samt flere MCU-komponenter som er fullt tilgjengelige gjennom applikasjonsprogrammeringsgrensesnittet (API) til SSP. 

Renesas Synergy Roadmap Renesas Synergy Roadmap. Selskapet mener de nå har en komplett plattform av mikrokontrollere, som åpner for økt gjenbruk av utviklingsarbeid.