– IoT for alle - Elektronikknett
Teknisk direktør Jon Christian Hillestad i Telia og CEO i Disruptive Technologies Erik Fossum Færevaag
Jon Christian Hillestad (t.v.) og Erik Fossum Færevaag tilbyr nye IoT-muligheter med norske trådløse sensorløsninger.

– IoT for alle

Telia Norge og norske Disruptive Technologies først i verden med en verktøykasse som skal gjøre det enkelt å utforske mulighetene innen tingenes internett.

Disruptive Technologies er et norsk selskap med internasjonale ambisjoner. De utvikler ende-til-ende sensorløsninger spesialtilpasset tingenes internett (IoT), og i høst vant de Norwegian Tech Awards. Deres komplette sensorløsning er unik når det gjelder størrelse, kapabiliteter og pris, og selskapet er spådd en lys fremtid.

– Det er svært interessant og inspirerende for oss å inngå partnerskap med Disruptive Technologies, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i Telia Norge. – Deres høye ambisjoner om å gjøre IoT tilgjengelig for alle og dominere tingenes internett på verdensbasis er en svært god match med våre. Vi har god fart på reisen fra å være et rent mobilselskap til å bli et teknologiselskap som skal bidra til at andre kan skape verdi med digitalisering, og med partnerskapet med Disruptive Technologies kan vi hjelpe verden til virkelig å realisere det enorme potensialet som ligger i IoT, sier han.

Sensorer fra Disruptive Technologies Sensorer fra Disruptive Technologies kan fåes i forskjellige varianter.

Disruptive Technologies lager sensorer på størrelse med frimerker. Sensorene har innebygget prosessering, radiokommunikasjon og batteri med en varighet på opptil 15 år. Selskapet er tidlig ute, og har ambisjoner om å selge milliarder av sensorer til et marked som spås å bli enormt etter hvert som nettet blir mer og mer dominert av maskiner som snakker sammen:

– Med et så voldsomt mulighetsrom og så stor etterspørsel som vi ser, er vi helt avhengige av innovative og modige selskaper som Telia for å kunne ta IoT ut til massene, sier Erik Fossum Færevaag, CEO i Disruptive Technologies. – Mens Telia er en av de fremste med sin IoT-skyløsning, Purple Pipe, har vi skapt verktøyet for å levere målinger fra den virkelige verden. Sammen leverer vi en komplett plattform for digitalisering, sier Færevaag.

Verktøykasse for IoT

Kombinasjonen Disruptive Technologies’ sensorløsning og Telias åpne plattform (developer.telia.io) skaper nye muligheter for alle som vil utforske verdien i IoT:

– Vi ønsker et langsiktig strategisk partnerskap med Disruptive Technologies. Til å begynne med vil vi inkludere Disruptive Technologies’ sensorteknologi som en ny komponent i vår åpne plattform, Sensing as a Service. Samtidig lanserer vi sammen et nytt produkt, “IoT Developer Kit”, som kombinerer Disruptive Technologies’ sensorteknologi med Telias plattformtjenester som Identity, Trust as a Service og Purple Pipe, forteller Hillestad.

IoT Developer Kit er en verktøykasse for utviklere som muliggjør en rekke innovative løsninger innen tingenes internett. Den er enkel å bruke, rimelig og senker terskelen for alle som vil utforske verdiene som ligger i IoT. Verktøykassen vil bestå av et sett sensorer der utviklerne selv kan velge hva slags type sensorer de ønsker å inkludere, Cloud Connector og tilgang til Telias plattformtjenester som Identity, Consent Management, Purple Pipe og Purple Insights:

– Telia så tidlig at dette er et nytt og viktig verktøy for verden, og sammen gir vi gass og blir først i verden med et slikt produkt, sier Færevaag.

Telia Norge fortsetter å utvide sitt partnernettverk, og har allerede partnere innen blant annet landbruk, parkering, båthold og ren luft. Telias teknologidirektør mener partnerskap har et kraftig potensiale som virkelig kan sette fart i digitaliseringen av samfunnet:

– Sammen med partnere som Disruptive Technologies vil vi gjøre IoT-teknologi tilgjengelig for alle. Å skape verdi med IoT har aldri vært enklere, sier Hillestad.