Intelligent lys – eller lysende intelligent? - Elektronikknett
street_Light.jpg

Intelligent lys – eller lysende intelligent?

Nytt forskningsprosjekt skal sette lys på fremtidens belysningssystemer for smarthus, smartby, smarte fabrikker og smart kunst (!).

Nesten 20 prosent av all elektrisitet som brukes i verden går til belysning, ifølge en pressemelding fra Infineon. Og omkring 80 prosent av dette igjen anvendes i profesjonelle ting som bygnings-, kontor-, industri- eller gatebelysning. Resten går til belysning i de tusen hjem.

I dag er imidlertid fortsatt muligheten til å justere belysningsapplikasjonene heller unntaket enn regelen. Uansett tid på dagen eller på året, inne eller ute, på skolen eller i fabrikken, så er det stort sett bare ett, kontinuerlig lysnivå eller lysfarge å forholde seg til. 

Med prosjektet “OpenLicht”, ønsker Infineon Technologies AG og deres tre samarbeidspartnere, Bernitz Electronics GmbH, Deggendorf Institute of Technology, og Technische Universität Dresden, å snu opp-ned på.

OpenLicht-prosjektet tar sikte på å gjøre kreativ bruk av lys tilgjengelig for alle, og like mye for små og mellomstore bedrifter (SMB) fra belysningsindustrien, som for designstudio, interiørdesignere, kunstnere og elektronikkhobbyister.

Dette initiativet kan gi mange spennende resultater, håper partnerne.

Les mer her.