Første langtidsstabile metall-oksid gassensor - Elektronikknett
Sensirion Gassensor

Første langtidsstabile metall-oksid gassensor

Sensirion lanserer snart det de hevder er verdens første – og eneste – langtidsstabile metall-oksid gassensor.

Den nye SGP gassensoren er basert på Sensirions multi-pixel plattform, som integrerer fire gassfølerelementer i en liten 2,45 x 2,45 x 0,9 mm3 DFN pakke, med et ferdig kalibrert utgangssignal som angir luftkvalitet.

Kombinasjonen av langtidsstabilitet og multi-pixel teknologi skal ifølge produsenten åpne opp nye muligheter for miljøovervåking i smarthus, husholdningsapparater og IoT-applikasjoner.

Et vesentlig fortrinn med denne komponenten, er at det for første gang blir mulig å integrere metall-oksid gassensorer i mobilenheter, opplyser Sensirion.

Tradisjonelle metall-oksidbaserte gassensorer lider gjerne av dårlig langtidsstabilitet, som bl.a. omfatter raskt tap av følsomhet, og stor økning i responstiden.

Denne degraderingen er forårsaket av irreversibel forurensing fra visse kjemiske stoffer som er vanlige i dagligdagse omgivelser på grunn av utbredt bruk i forbrukerprodukter og produksjonsmiljø.

Ved hjelp av Sensirions egenutviklede metall-oksidteknologi og multi-piksel plattform skal de ha oppnådd god robusthet mot disse forurensingskildene.

Sensoren blir lansert og vist frem under Sensor+Test 2017 i Nürnberg (30. Mai – 1. Juni)