FPGA-kort for makers - Elektronikknett
MAX1000

FPGA-kort for makers

En MAX10 FPGA med 8000 logiske elementer, 12 bit AD-omformer og strømforsyning er et nytt utviklingskort for makers og studenter fra Arrow.

Arrow Electronics har lansert et nytt «FPGA IoT Maker Board» med navnet MAX1000. I hjertet av makerkortet er det en kompakt (11x11 mm) Intel MAX10 FPGA med 8000 logiske elementer. Denne enkeltbrikken inkluderer flashminne, en 1 Mbit/s 12 bit AD-omformer for analoge signaler og en 3,3 V strømforsyning. Andre funksjoner inkluderer en innvevd SRAM, DSP-blokker, «øyeblikkelig på» innen millisekunder og muligheten til å implementere Intels NIOS II myk-kjerne innvevd prosessor for å kjøre mikrokontroller-oppgaver.

Kortet er utstyrt med en integrert Arrow USB-Blaster som gjør at FPGAen kan programmeres direkte fra en PC og utføre feilsøking gjennom å bruke det kostnadsfrie programmet Intel Quartus Prime Lite. Dette gjør Arrow MAX1000 til en enkel «plug and play»-løsning. Arrow USB-Blaster kan også integreres i brukerens egen krets hvis det er behov for det.

MAX1000 kan forsynes med 5 V fra USB-porten eller via en separat pinne. En Enpirion DC/DC-omformer med integrert spole genererer så 3,3 V-forsyningen til kortet. En MEMS-oscillator leverer klokken til FPGAen og USB-broen. En treakset gyro – også MEMS-basert – kan brukes til posisjonering og bevegelsesdeteksjon som ofte benyttes i IoT-applikasjoner. Ekstern SDRAM kan bli brukt for lagring av applikasjonsdata eller som minne for NIOS II-prosessoren.

For å gi en enkel innføring i bruk av FPGAer, leveres en rekke demoprosjekter med NIOS II soft IP-kontrollere sammen med MAX1000. Åtte konfigurerbare LED er tilgjengelig for visning av status, og bruker-input kan gjøres via to knapper. En toraders konnektor, basert på Arduion MKR-standarden og en PMOD-plugg gir fleksible tilkoblingsopsjoner, inkludert muligheten til å koble til adapterkort for trådløse kretser eller sensorer.

Kommentarer