Elektronisk binding skal gi bedre fart i skisporet - Elektronikknett
Rottefella_binding
I 2018 kan du få en binding som flytter seg under fart ved hjelp av mikromotorer.

Elektronisk binding skal gi bedre fart i skisporet

Sammen med Semcon Devotek i Kongsberg har Rottefella utviklet en helt ny elektronisk skibinding som kan endre posisjon i fart – og styres via en fjernkontroll på staven.

Alle skiløpere ønsker seg best mulig feste oppover og best mulig glid nedover. I denne sammenhengen har plasseringen av bindingen stor innvirkning. Det kan justeres idag, men bare når skiløperen tar av seg skiene. Dette ga Rottefella ideen om å utvikle en elektronisk binding som kan justeres fremover for godt feste og bakover for god glid.

Styring av bindingen gjør man fra staven via Bluetooth. Styring av bindingen gjør man fra staven via Bluetooth.

– Bindingen gjør eliteløperen mer effektiv i sporet, men øker også skigleden til den vanlige mosjonisten som da har bedre kontroll over feste og glid. Som skiløper og teknolog har dette vært et drømmeprosjekt, sier Odd Øystein Ra, prosjektleder hos Semcon Devotek.

Den tekniske løsningen består av små motorer som styres via Bluetooth fra en fjernkontroll på staven. Bindingen kan justeres opp til 50 mm.

– Vår lange erfaring med produktutvikling innen langrenn og skibindinger kombinert med Semcon Devotek`s brede kompetanse innen produktutvikling har gjort det mulig for oss å ta frem et banebrytende nytt produkt, sier Øyvar Svendsen, utviklingssjef hos Rottefella.

I prossessen frem til ferdig produkt samarbeider Rottefella med Norautron i Horten for lokal produksjon.

Den nye bindingen blir introdusert på markedet i 2018.

Kommentarer