Bærbar helseløsning for eldre - Elektronikknett
Bærbar helseløsning for eldre
IoT-plattform for tilkoblede helsetjenester skal integreres i smartklokke.

Bærbar helseløsning for eldre

Cisco Jasper har inngått et samarbeid med Jupl og Samsung for å utvikle bærbar teknologi som skal fremme trygghet og velvære for eldre.

Løsningen skal ifølge samarbeidspartnerne forbedre livskvaliteten til eldre og skape trygghetsfølelse hos venner og familie.

– Mobile Personal Emergency Response System (mPERS), som benytter seg av Cisco Jasper sin IoT-plattform for å levere tilkoblede helsetjenester, skal integreres i en Samsung Gear S3 smartklokke. Sammen med spesialbygd programvare fra Jupl vil løsningen gi en personlig og lett tilgjengelig varslingsenhet uten å måtte bruke en smarttelefon. Enhetene skal gi brukerne mer selvstendighet, samtidig som det øker trygghetsfølelsen både for dem selv, og deres venner og familie, sier Macario Namie, leder for IoT Strategi for Cisco Jasper.

– Cisco Jasper har lenge ment at Internet of Things ikke handler om «ting», men om hvilke tjenester du kan levere via de tilkoblede enhetene. Samarbeidet med Samsung og Jupl er et godt eksempel. Slike innovative IoT-tjenester gir muligheten til betydelig bedre livskvalitet for brukerne og vil skape nye forretningsmuligheter, fremholder Namie.

Kommentarer