Vil investere i kunstig intelligens - Elektronikknett
AI-kunstig-intelligens

Vil investere i kunstig intelligens

Nå lanserer norske suksessgründere og investorer et AI-fond på en milliard kroner. Det investeres ikke nok i AI i Europa, mener de.

Det nye fondet skal primært investere i norske og nordiske oppstartsfirma som driver med AI, skriver Shifter.

–Vi mener at AI (kunstig intelligens) er som oksygen for samfunnet. Vi er en oljenasjon som er nødt til å komme oss vekk fra oljen. Den teknologiske utviklingen er så rask, og er en trussel for arbeidsplasser. Det vil også bli skapt arbeidsplasser for de som forstår teknologien, og det er arbeidsplasser vi ønsker å ha i Norge, sier en av de fem herrene bak fondet, Anders H. Lier, partner i Nordic Impact til Shifter.

Han har fått med seg Katapult-general, investor og gründer Tharald NustadNurx-gründer Edvard Engesæth, VIC.ai-gründer og investor Kristoffer Røil, og Alexander Hagerup som tidligere solgte sitt IT-selskap for 80 millioner kroner.

Nå lanserer de fondet Norwegian.ai på én milliard kroner.

– Vi har selv forpliktet 100 millioner kroner, og har mer på vei inn. Hvis vi kan hjelpe norske selskaper med å bygge bærekraftige AI-bedrifter, så vil det etter hvert lede til mye innovasjon, sier Kristoffer Røil til Shifter.

Tanken er at fondet skal operere på nordisk basis, ettersom Norge alene blir for lite.

Selv om det investeres mye globalt i AI, skjer det lite i Europa, mener Lier.

Les hele saken i Shifter.