Skal levere til Tysklands største forskningsfartøy - Elektronikknett
Fassmer-16-new-Atair
Illustrasjon: Fassmer/Kongsberg

Skal levere til Tysklands største forskningsfartøy

Kongsberg har signert kontrakt med tyske Fassmer Werft om leveranse av en unik teknisk løsning til forskningsfartøyet Atair II. Løsningen er basert på Kongsbergs fartøyskonsept til forskningsfartøy.

Atair II, som skal eies av Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie (BSH), blir verdens første statseide LNG-drevne forskningsfartøy, og det første nybygde skipet som tar i bruk Kongsbergs integrerte forskningsfartøykonsept. Leveransen inkluderer operasjonelle og hydrografiske systemer i tillegg til energifunksjonalitet som muliggjør sømløs informasjonsdeling, økt effektivitet og langsiktige livssyklusfordeler.

Fartøyskonseptet for forskningsfartøy inkluderer et fullt integrert operatørmiljø utstyrt med akustisk datainnsamling, dynamisk posisjonering, fremdriftskontroll, navigasjons- og automasjonssystemer. Sammen med underleverandører vil selskapet også levere alle elektriske systemer, telekommunikasjonssystemer, fremdriftsmotor, kabler og installasjon.

Atair II skal bygges på Fassmer Werft i Berne med planlagt leveranse i 2020, og blir det største skipet i BHS sin flåte. Skipet skal operere i Nordsjøen og Østersjøen, hvor det skal utføre hydrografiske undersøkelser og søk- og redningsoperasjoner i tillegg til marin miljøovervåkning og teknisk testing av navigasjons- og radarutstyr.

Kommentarer