Senker barrieren for SoC-design - Elektronikknett
makeChip

Senker barrieren for SoC-design

Racyics lanserer ”makeChip” designserviceplattform for Globalfoundries’  22FDX teknologi, og tilbyr IP og designtjenester som del av silisiumsmiens FDXcelerator pertnerprogram.

Det tyske selskapet Racyics GmbH lanserer i dag makeChip, en helt ny designserviceplattform som er utvikled med bruk av Globalfoundries  22FDX prosessteknologi, og støttet av Cadence. Løsningen beskrives som en viktig inngangsport til å designe integrerte kretser basert på avanserte halvlederteknologier, rettet mot alt fra oppstartsbedrifter til designeksperter, forskningsinstitutter og høyskoler/universitet.

Plattformen tilbyr en IT infrastruktur med et komplett sett av elektroniske designverktøy (EDA) installert, og dataoppsett som PDK, grunnleggende IP og komplekse IP. Alle verktøy og designdata henger sammen gjennom Racyics’ designflyt og prosjektstyringssystem.

Det beskrives som et nøkkelferdig utviklingsmiljø, som skal gjøre enhver makeChip-kunde i stand til å realisere komplekse system-på-brikke (SoC) i de mest avanserte prosessteknologiene. 

Globalfoundries’ 22nm FD-SOI teknologi, kalt 22FDX, skal gi flere fordeler innen energieffektivitet og produksjonskost, heter det. – En viktig faktor for et vellykket design, er støtten fra et erfarent designklargjøringsteam, skriver Racyics i en pressemelding.  

En viktig oppgave som del av partnerprogrammet, er å hjelpe mindre aktører i gang. 

– Vårt mål er å løfte oppstartsbedrifter, små- og mellomstore bedrifter samt akademia til å beherske ledende teknologi. Med makeChip gjør  vi dem i stand til raskt å eksekvere analoge, mikset-signal og digitale design i GFs 22FDX teknologi, slik at de kan utvikle en maskinvarebasis for høyvolum applikasjoner, for eksempel innen felter som IoT og Industri 4.0, kommenterer Holger Eisenreich, CEO i Racyics.

– Vår 22FDX teknologi er raskt i ferd med å bli en foretrukket plattform for marketsfokuserte applikajsoner som krever lav effekt og driftseffektivitet, med en prismessig fordel, sier said Alain Mutricy, produktansvarlig hos GF.  – Samarbeidet med Racyics og Cadence vil bidra til å senke barrieren for mange, påpeker han.

Tilgang til makeChip inkluderer en komplett digital designflyt med avanserte, silisiumprøvde løsninger fra Cadence, uten ekstra kostnad for ikke-kommersielle akademiske prosjekter. For kommersielle prosjekter, vil det bli inngått individuelle avtaler.

– makeChip-plattformen vil bidra til vekst i designoppstarter både i Europa og resten av verden, spår Jens Werner, teknisk direktør i Cadence.

Mer informasjon her.