Phoenix styrkes på industriell kommunikasjonsteknikk - Elektronikknett
Phoenix overtar EtherWan
Roland Bent, CTO hos Phoenix Contact og YT Yang, CEO og styreformann i Axiomtek, morselskapet til EtherWan, under underskrivelsen av kontrakten.

Phoenix styrkes på industriell kommunikasjonsteknikk

Phoenix Contact overtar det taiwanske foretaket Etherwan System Inc. Foretaket holder til i Ny Taipei og produserer Ethernet-kommunikasjonsteknikk innen automatisering.

Overtakelsen styrker posisjonen til Phoenix Contact-gruppen innenfor Industrial Internet of Things (IIoT) og Industri 4.0 ytterligere, skriver selskapet i en pressemelding. Posisjonen var også allerede forsterket etter overtakelsen av kanadiske Perle Systems høsten 2016, heter det.

Etherwan ble grunnlagt i California i 1996. Hovedsetet har i 20 år vært Ny Taipei i Taiwan. Her utvikler, produserer og selger rundt 170 ansatte maskinvarekomponenter som mediaomformere og Ethernet-Switches for såkalte “Hardened Ethernet Solutions”. Også programvare inngår i bedriftens portefølje. US Headquarters er lokalisert i Anaheim i CA, der flere enn 20 ansatte arbeider.

Phoenix Contact og Etherwan opplyser at de to selskapene har hatt et godt samarbeid i 15 år allerede. Samarbeidet startet med utviklingen av en produktportefølje for bruk av Ethernet i industriell kommunikasjon. Det vellykkede samarbeidet intensiveres i dette felles foretaket om å implementere ytterligere produktserier i henhold til Industrie 4.0 på markedet og sammen utvikle Phoenix Contact-gruppens kompetansesenter for nettverksteknologi.

– Industriell kommunikasjon er en nøkkelteknologi for digitaliseringen, forteller Roland Bent, som er CTO hos Phoenix Contact. – Etherwan og Phoenix Contact stiller med forskjellige styrker på ulike markeder og i forskjellige industrielle bransjer som gjør at de supplerer hverandre perfekt. Nå har vi oppnådd en global profil og en produktportefølje som gjør oss i stand til å erobre ytterligere markeder, legger han til.

Firmanavnet forblir uforandret, det samme gjør lokaliseringene. I Taiwan er nærheten til halvlederprodusenter, teknologileverandører og andre produsenter av forskjellige komponenter en stor fordel. 

Transaksjonen må godkjennes av den lokale Investment Commission Taiwan.