Nortelco mister Tektronix i Sverige - Elektronikknett
NortelcoElectronics
Svein Hermansen, Nortelco, smiler her, men kanskje ikke så mye i dag når de nå mister Tektronix i Sverige. Men som den optimist han er, fortsetter satsingen både i Sverige og Danmark.

Nortelco mister Tektronix i Sverige

I følge Svein Hermansen, sjef for Nortelco Electronics, er det ubeleilig og ikke ønskelig for Nortelco Electronics at C.N. Rood overtar Tektronix i Sverige. Det er mer at sistnevnte sitter på flere ressurser og passer bedre for Tektronix' satsing i nabolandet.

Selve overgangen skjer 1. juni i år, selv om C.N. Rood starter allerede 1. mai i et slags samarbeid med Nortelco. Det nederlandske selskapet ble etablert så tidlig som i 1938 og har vært distributør for Tektronix i Belgia, Nederland og Luxembourg (BeNeLux) i et drøyt tiår.

Ivo Kauffmann, CEO i C.N.Rood og Svein Hermansen møttes med et håndtrykk da avgjørelsen ble tatt. Ivo Kauffmann, CEO i C.N.Rood og Svein Hermansen, CEO i Nortelco, møttes med et håndtrykk da avgjørelsen var tatt.

Det betyr også at de sitter på ressurser som applikasjonsingeniører, salg og support for hele porteføljen.

Flere ressurser
– Vi ser vel at med Tektronix' ambisjoner i Sverige og ressursene C.N. Rood sitter på, så er det vanskelig å matche akkurat det, sier Svein Hermansen i Nortelco Electronics. CN Rood overtar Nortelco Electronics mann i Sverige, Jürgen Sedlacek, og er i gang med å ansette en til.

Trygg i Norge
– Vi har brukt en del ressurser på å bygge oss opp i Sverige, så vi får vel si at vi har fått til en tilfredsstillende avtale når dette først skjer, legger han til.

Hermansen sier også at han føler seg trygg i Norge, siden det først og fremst er de store prosjektene i Sverige de har vært ute etter – og som de er i bedre i stand til å ivareta takket være større ressurser.

Ubeleilig
Men det er ikke bare i Sverige Nortelco har hatt utfordringer. – Vi hadde ubeleilig nok en parallell sak i Danmark ved at våre to danske kollegaer valgte å gå ut og starte eget selskap fra 1. februar i år. De startet umiddelbart å gå etter våre leverandører, så pr. i dag kjører vi parallelt på en del representasjoner i Danmark. Nortelco Electronics har ikke ansatt noen ny salgsperson der ennå, sier Hermansen.

Vil fortsette
– Det betyr at Nortelco Electronics AS nå er tilbake som norsk distributør, men fortsatt med avdelinger i Sverige og Danmark. Disse vil vi beholde og gjøre en kontrollert oppbygning med en del eksisterende skandinaviske representasjoner og mulige nye. Nye websider er i arbeid, noe som blir et viktig verktøy i disse markedene. Alle de fire selskapene i Nortelco gruppen, Nortelco Electronics AS, Nortelco Automation AS, Nortelco AS og Nortelco Braadland AS, har virksomheter som kan tenkes utvidet til disse landene, noe vi er i full gang med å se på mulighetene for, sier han.

– For Nortelco Electronics har derfor første kvartal i 2017 vært litt turbulent, men det økonomiske resultatet for kvartalet er godt, samtidig som vi ser nye muligheter i tiden fremover, avslutter Hermansen.

Kommentarer