Intelligent lysstyring - Elektronikknett
ams-LED-lysstyring

Intelligent lysstyring

Løsning med integrert tri-stimulus XYZ fargesensor og intelligent driverstyring skal muliggjøre nøyaktig håndtering av LED-utganger i industriell og privat belysning. 

Den østerrikske halvlederprodusenten ams lanserer i dag et produkt de kaller AS7220 Smart Lighting Manager, som de mener vil muliggjøre en ny generasjon LED-lamper og belysningsprodukter med høyere kvalitet, ved å benytte følerkretser i en lukket sløyfe, for å opprettholde en mer nøyaktig korrelert fargetemperatur (CCT) og lumenutgang. Dette skal også redusere de totale komponentkostnadene, hevdes det. 

I januar i år lanserte de en smart lysstyringskrets, AS7221, med full hvitfargejustering og dagslysfunksjoner.

Det nyeste medlemmet av ams’ familie med smarte lysstyringsprodukter, Cognitive Lighting, kombinerer  en fargesensor – kalibrert en gang for alle – med en intelligent ”Cognitive Lighting Engine” for frittstående, lukket sløyfe vedlikehold av utgangen fra rekker med ”varmere og kjøligere” hvite LED.  

Resultatet skal dermed være en belysningskrets som automatisk justerer for fargeskift og avtagende lysstyrke i lysdioder som følge av aldring, endringer i driftstemperatur og drivervariasjoner gjennom levetiden.

AS7220 skal være enkel å integrere i forskjellige lysdesign. Etter at de ønskede CCT og/eller maksimale utgangsverdiene for lysstyrken er programmert inn i komponenten i produksjonslinjen, implementerer den selv farge- og utgangsstyring enten via digital svitsjing av flerkanals strømforsyninger, eller via en kombinasjon av PWM strømstyring og analog eller digital utgang til standard énkanals 0-10V eller dimmeballaster/drivere med PWM-inngang.