Fra hav til sky - Elektronikknett
PFC MQTT Cloud - utsnitt

Fra hav til sky

Ved hjelp av en enkel MQTT programvareoppdatering, kan et PLS-system i WAGOs PFC serie forvandles til en IoT-kontroller med skytilkobling.

Løsningen skal gi full integrasjon av IT og automatisering, hevder selskapet.

De sentrale konseptene bak Industry 4.0 er å registrere data, digitalisere dem og koble dem sammen på en lønnsom måte. En enkel oppgradering omdanner WAGO PLS-systemer serie PFC100 og PFC200 til IoT-kontrollere som overfører data fra feltnivået til skyen, hvor dataene kan samles og brukes for analyse.

– Dette skaper ekte merverdi for bedriften - enten for å øke effektiviteten i egen produksjon, for energiledelse, eller for ytterligere utvikling av kundeservice, skriver Wago i en pressemelding. Eksisterende systemer kan også gjøres IoT-klare, noe som gjør dem bærekraftige og fremtidsrettede.

PFC MQTT Cloud PFC MQTT skyløsning.

Med bare noen få enkle grep kan både PFC100 og PFC200 forvandles til en IOT enhet ved hjelp av en firmvareoppgradering og bruk av et ferdig programvarebibliotek. Etter det, kan statusinformasjon som start / stopp, tilstand på anlegget, informasjon om enheten og variabler som er definert i PLS-programmet sendes til en sky samt visualiseres, for eksempel via en nettleser. Kunden kan velge om PLS-systemet sender data til Microsoft Azure, Amazon Web Services eller IBM Bluemix. Lenker til tredjeparts løsninger er også mulig i fremtiden, takket være den standardiserte MQTT protokollen. Dataene blir overført som JSON-filer og linken krypteres med TLS.

Brukeren skal enkelt kunne gjøre oppgraderingen i nettleseren ved hjelp av WAGO-programmet Web-Based Management (WBM). Bibliotek for programmeringssoftwarene CODESYS 2.3 og e! COCKPIT er også inkludert. Data for tilkobling til skyen konfigureres også ved hjelp av WBM. Variabler som skal overføres til skyen kan defineres i PLS-programmet - så programmereren har alltid full kontroll, heter det.