Flytende testanlegg for solenergi - Elektronikknett
flytende_solceller
Et flytende anlegg for solenergi skal testes ut i Singapore.

Flytende testanlegg for solenergi

Lite landareal har kraftig begrenset Singapores bruk av solkraft. Derfor testes et flytende anlegg med en kapasitet på 1 megawatt.

Flytende solcelleanlegg kan være et godt alternativ for øystaten, som er omgitt av vann. Slike paneler kan dessuten være elleve prosent mer effektive enn tilsvarende plassert på dyrebare landområder.

ABB forteller at de leverer viktige elektrokomponenter til et flytende testanlegg med en kapasitet på 1 megawatt. Størrelsen tilsvarer halvannen fotballbane. Energien som genereres, mates inn i kraftnettet og gir elektrisitet for opptil 250 husholdninger.

– Vi er stolte over å støtte dette viktige prosjektet i Singapore med vår tekniske ekspertise og fagkunnskap, sier Tarak Mehta, leder for ABBs divisjon Electrification Products.

Anlegget ligger vest i Singapore og er utstyrt med teknologi fra ulike selskaper for å studere ytelser og kost/nytte-forholdet for en slik flytende løsning. ABB har levert 100 kilowatt TRIO-50 solarinvertere til Phoenix Solar, en av flere systemintegratører i prosjektet. Disse komponentene konverterer likestrøm produsert av solcellepanelene til vekselstrøm for bruk i kraftnettet. I tillegg leverer ABB kunststoffskap og brytere for beskyttelse av elektriske kretser på vannet.

I Singapore, et land på kun 719 kvadratkilometer med en befolkning på 5,6 millioner, gir den høye solintensiteten årlig rundt 1500 kilowattimer per kvadratmeter (kWh/m2). Flytende solcelleplattformer kjøles dessuten naturlig av vannet, noe som øker virkningsgraden betraktelig. En studie slår fast at den naturlige kjøleeffekten fra vannet på undersiden av panelene gjør solcellene opptil elleve prosent mer effektive enn på land. En annen synergieffekt er at slike flytende plattformer reduserer avdampingen av verdifullt ferskvann.

 

Kommentarer