DMASS: Doblet i inngangen til 2017

Det europeiske distribusjonsmarkedet for halvledere overrasket med en vekst på 10,5 prosent første kvartal, sammenlignet med første kvartal i fjor.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge organisasjonen, som dekker mellom 80 og 85 prosent av distributørmarkedet i Europa, endte salget i kvartalet på 2,13 milliarder euro.

DMASS viser til en betydelig vekst første kvartal i det europeiske halvledermarkedet for distributører. (klikk for større bilde)

– Signalene på slutten av fjoråret pekte slett ikke på en slik vekst. Vår prognose var faktisk moderat, gitt at det ikke var mye som tydet på vekst i de viktigste regionene i Europa. Derfor kom rekordkvartalet som litt av en overraskelse. Det ser dessuten ut til at alle industrisegmenter har bidratt til veksten, fra bilindustri til industri. Bestillinger ligger godt an, ledetid for enkelte produkter øker og det samme gjør prisene. Alt i alt kan 2017 ligge an til å bli et sterkt år, sier Georg Steinberger, styreleder i DMASS.

Geografisk er det igjen Øst-Europa og land som Israel, Russland og Tyrkia som leder an, fulgt av noen «utvalgte land» i Norden (ikke spesifisert. Red. anm.). I følge meldingen fra DMASS er Polen ett av de mest interessante. I første kvartal har dette markedet blitt den femte største i Europa.

Når det gjelder Tyskland var veksten under gjennomsnittet, mens Storbritannia, Frankrike og Italia har fortsatt énsifret vekst.

Detaljene viser at Tyskland hadde en vekst på 7,2 prosent til 650 millioner euro, Italia 2,2 prosent til 205 millioner euro og Frankrike 3,8 prosent til 152 millioner euro. Da gikk de forbi Storbritannia som hadde et kvartal med 3,3 prosent vekst og et salg på 151 millioner euro. De nordiske landene samlet økte med 8,6 prosent til 178 millione euro.

Powered by Labrador CMS