Utvider verktøy for SoC-utvikling - Elektronikknett
ARM Designstart

Utvider verktøy for SoC-utvikling

IAR Systems støtter nå ARM DesignStart Program med optimaliserte utviklingsverktøy. Det skal gi bedre muligheter for utvikling av systembrikker (SoC).

– Utvikling av en SoC plattform ved bruk av IAR Embedded Workbench helt fra begynnelsen av, vil bidra betydelig til å løse utfordringer som integrasjon av systemkomponenter, kodekompleksitet, og kodeoptimalisering for den ARM-mikrokontrolleren som brukes, uttaler Robert DeOliveira, ansvarlig for SoC-verktøy i IAR Systems.

IAR Systems har varslet at selskapet vil samarbeide med ARM rundt det nylig forbedrede ARM DesignStart programmet. Det betyr at utviklere av systembrikker (SoC) nå har muligheten for å utnytte det kraftige utviklingsmiljøet IAR Embedded Workbench for SoC-utvikling med bruk av DesignStart Cortex-M prosessorer. Dette skal gjøre utviklingsprosessen raskere og mer pålitelig, heter det. 

Det forbedrede ARM DesignStart programmet skal gjøre det mulig å lage kundespesifiserte SoC ved bruk av ARM Cortex-M0 og Cortex-M3 prosessorer uten noen initiell lisensavgift, og utgjør et verifisert subsystem for et stort spekter av applikasjoner, inkludert IoT-, sensor-, styre- og mikset-signal SoCer, i tillegg til designtjenester og støtte.  

Kundespesifiserte systembrikker gir god produktdifferensiering  når det kommer til funksjonelle muligheter, men det er også viktig å fokusere på hvordan programvareutviklere kan få mest mulig ut av maskinvaren, for å redusere totalkostnadene, forkorte utviklingstiden og lage pålitelige produkter. Her er det IAR Systems kommer inn i en nøkkelrolle, ifølge DeOliveira. Med IAR Embedded Workbench tilbyr de en høyt optimaliserende C/C++ kompilator, en kraftig debugger, komplett kodeanalyseverktøy samt alle nødvendige verktøy for effektiv SoC kodeutvikling, i ett integrert utviklingsmiljø (IDE).