Toshiba velger amerikansk-japansk kjøper - Elektronikknett
Toshiba_memory
Illustrasjon: Toshiba

Toshiba velger amerikansk-japansk kjøper

Et konsortium bestående av det amerikanske risikokapitalselskapet Bain og to japanske fond vinner budstriden om Toshibas NAND-divisjon. Western Digital har imidlertid saksøkt Toshiba for å stoppe handelen.

Toshiba Memory Corporation har også hatt andre beilere. Foxconn, Hynix og Broadcom har forsøkt å kjøpe divisjonen som i følge DRAMexchange er verdens nest største produsent av NAND-flash, med en markedsandel på 34,7 prosent. Hynix er for øvrig med i konsortiet som har vunnet budet, men kun på finanssiden.

Toshiba avslører ikke kjøpesummen, men sier at budet er det beste når de veier alle faktorer, som ansattes fremtid og at virksomheten fortsetter i Japan. Planen er å få til en bindende avtale 28. juni, og hele prosessen forventes å avsluttes i mars neste år.

Konsortiet består av Bain Capital Private Equity LP (USA), Innovation Network Corporation of Japan og Development Bank of Japan.

Western Digital kjøpte konkurrenten Sandisk i fjor og ble dermed deleier i to av Toshibas fabrikker. På grunn av denne koblingen har selskapet nå gått til sak for å stoppe handelen.

Som det fremgår av den offisielle pressemeldingen (PDF), er søksmålet ikke nevnt.

Kommentarer