Tektronix med ny skopserie i mellomklassen - Elektronikknett
Tektronix-MSO58-016

Tektronix med ny skopserie i mellomklassen

Den nye 5 Serie MSO fra Tektronix leverer 4, 6, eller 8 kanaler med FlexChannel-teknologi, stor HD-skjerm med kapasitiv berøring, avansert brukergrensesnitt og Windows OS som opsjon.

I følge en melding fra distributøren Nortelco Electronics har Tektronix på nytt brutt barrierer ved å introdusere sin nye 5 Serie MSO oscilloskop. De går så langt som å si at den nye serien redefinerer mellomklassen innen oscilloskop.

Det finnes en rekke nye innovasjoner i denne serien og fremst i rekken nevnes industriens første «FlexChannel» teknologiløsning som gir 4, 6 eller 8 analoge kanaler og opptil 64 digitale kanaler, sammen med integrert protokollanalyse og signalgenerator, et nytt 12-bit signalinnsamlingssystem, en stor kapasitiv HD berøringsskjerm, samt en meget intuitiv «Direct Access user interface».

Tektronix-Elemental-MSO58-016 5 Serie MSO oscilloskop er kompakt og har stor berøringsskjerm.

Nå som innvevde systemer fra smartklokker til hybridbiler blir mer sofistikerte, krever også utviklerne mer fra sine «go-to test»-enheter og måleløsninger. For å effektivt karakterisere og dekode disse mer komplekse systemene, må utviklerne se på flere og mer varierte typer av signaler enn tidligere. Samtidig settes det større krav til brukervennlighet og hurtigere innsikt for å møte kravene til tidsbruk og budsjettoverholdelse. 5 Serien MSO skal være verdens første oscilloskop med den allsidigheten og dype signalinnsikten som er nødvendig for å møte disse utfordringene.

– Vår verden innen innvevd elektronikk ekspanderer hurtig, drevet av umettelige krav om mer elektronikk i militære-, automotive-, forbruker- og industrielle produkter og systemer, så vel som ledende teknologier innen effektteknologi, sier Chris Witt, leder for Tektronix Time Domain Business Unit.

Flere kanaler når man har behov for det
Når systemene blir mer komplekse og debuggingen vanskeligere, hender det oftere at utviklerne behøver mer enn fire analoge kanaler – som er antallet kanaler på de fleste mellomklasse oscilloskop i dag. For å komme rundt dette må man ofte kjøre to oscilloskop parallelt, som både er dyrere og mer tidkrevende, samtidig som det medfører frustrasjon.  Fler enn fire kanaler er også et behov innen motorstyring og inverter design, automotiv elektronikk, strømforsyning design og for analyse av effektkonvertering. I tillegg er det stort behov for å korrelere analoge og digitale kanaler for å synkronisere visningen av hva som skjer i dagens innbakte systemer og IoT design.

Til nå har oscilloskopene blitt definert med faste konfigurasjoner av analoge og digitale kanaler, ofte to eller fire analoge kanaler og null eller et fast antall digitale innganger. Noen oscilloskop kan oppgraderes med digitale kanaler i etterkant, men også da er antallet digitale kanaler fast. I mange instrumenter fanges eller «samples» analoge og digitale kanaler med ulike hastigheter, trigges via ekstern maskinvare og lagres i ulike minnelengder, noe som gjør nøyaktige sammenligninger umulig.

Til forskjell fra ordinære oscilloskop, tilbyr 5 Serie MSO modeller fire, seks eller åtte «FlexChannels» – industriens første rekonfigurerbare oscilloskopinnganger. I utgangspunktet er inngangene en TekVPI+ konnektor som både aksepterer prober med Tektronix sin TekVPI analoge probestandard, men når den nye TLP058 logikkproben kobles til, blir inngangene konvertert til 8 digitale innganger. Brukeren kan koble til så mange logiske prober han behøver, som gir fra 8 til 64 kanaler totalt. Digitale signaler samples, trigges og lagres på samme måte som analoge kanaler, noe som forenkler sammenligning av ulike typer kanaler.

Størst skjerm med avansert brukergrensesnitt
Serien har industriens første 15,6 tommer kapasitive trykkfølsomme HD-skjerm (1920 x 1080 pixler). Med skjermen kommer også et avansert brukergrensesnitt som gir brukerne tilgang til styrefunksjoner direkte fra objektene på skjermen fremfor å navigere via menyer for å få enda flere menyer. For bedre fleksibilitet kan man også drive oscilloskopet og menyene via datamus og konvensjonelle frontpanelstyringer.

Tektronix-Elemental-MSO58-015 Og slik ser det ut på baksiden.

Oscilloskopet er mindre enn 8 tommer dyp og har kraftig håndtak, frontpanel med LED-belyste ringer som indikerer valgt signal og triggekilde, samt justerbare føtter for flere visningsvinkler.

Høy vertikal oppløsning
5 Serie MSO har neste generasjons forforsterker som senker støyen med omtrent 4,5 dB i forhold til tidligere generasjoner. Den benytter også en 12-bit analog-digital konverter (ADC) og en ny høyoppløsningsmodus som leverer industriledende vertikal oppløsning (opptil 16 bits).

Windows OS som opsjon
Den nye serien sies å være industriens første oscilloskop som kan kjøre både som dedikert oscilloskop og som en åpen Windows-konfigurasjon. Brukeren veksler mellom de to bare ved å sette inn eller ta ut en SSD disk med Windows-lisens installert. Når SSD installeres starter Windows. Uavhengig av konfigurasjonen vil brukergrensesnittet være det samme for begge.

Feltoppgradering
Alle oscilloskop i serien kan kjøpes eller oppgraderes på stedet etter hvert som behovene endrer seg. Dette gjelder både arbitrær/funksjonsgenerator (AFG), digitale prober, utvidet minnelengde opptil 125 Mpunkter, tillegg for protokollstøtte og båndbredde til 1GHz. En 2 GHz oppgradering er tilgjengelig gjennom Tektronix Service Center.

Kommentarer