Robuste 3D transponderspoler - Elektronikknett
3D transponderspoler fra TDK

Robuste 3D transponderspoler

TDK Corporation presenterer en ny serie 3D transponderspoler med høy følsomhet, egnet for passive entry passive start (PEPS) og andre tilgangssystemer.

Med dimensjoner på beskjedne 11,5 mm x 12,5 mm x 3,6 mm, omfatter den nye B82453C*A* serien seks typer 3D transponderspoler med følsomhetsnivåer fra 45 mV/µT til 83 mV/µT og induktansverdier fra 4,75 mH til 13,2 mH. Senterfrekvensen er på 125 kHz.

Transponderspolene har en optimalisert kjernegeometri som ifølge leverandøren øker følsomhetsnivået med omkring 20 prosent, sammenlignet med forgjengerne eller konkurrerende komponenter med sammenlignbare størrelser og induktansverdier. Dette muliggjør at for eksempel oppvåkningsfunksjoner for PEPS i kjøretøyapplikasjoner  kan aktiveres fra større avstander.

De RoHS-kompatible 3D transponderspolene har en robust overstøpt kapsling, og kontaktpunktene til viklingene er lasersveiset.

Dette gir også høy mekanisk stabilitet, demonstrert gjennom de tøffe dropptestene som kreves for PEPS-applikasjoner. På samme måte er komponentene kvalifisert for AEC-Q200.