Rask tilgang på biometri - Elektronikknett
heart-rate-3

Rask tilgang på biometri

Med et nytt helsemålekort skal det være fort gjort å integrere biometriske data i et produktdesign, hevder distributøren.

Det er Mouser Electronics som nå melder at de lagerfører det såkalte Heart Rate 4 click board fra MikroElektronika.

Dette er det nyeste helserelaterte klikk-kortet fra MikroElektronika, og skal kunne måle oksygenmetningen i pasientens blod gjennom pulsoksimetri. 

Det  nye klikk-kortet inneholder blant annet pulsoksimeter- og hjertefrekvenssensoren Maxim MAX30101 . Den meget kompakte sensoren inkluderer interne lysdioder og fotodetektorer med dempning av omgivelseslys og en programmerbare samplingshastighet og LED-strøm.

MAX30101 har også en nærhetsdetektorfunksjon for å  spare strøm og redusere synlig lysutslipp når komponenten ikke er i kontakt med hud.

Målekortet kan kjøre på enten 3,3V eller 5V kraftforsyninger og kommuniserer med mål-mikrokontrolleren over et I2C grensesnitt. Ytterligere funkjsonalitet ivaretas med INT pinne på mikroBUS linjen. Kortet skal være kompatibelt med en rekke utviklingsplattformer og shields, inkludert MikroElektronika Clicker 2 utviklingskort og Microchip Curiosity utviklingskort.

Se mer her