Gjennombrudd for IDEX - Elektronikknett
IDEX_offchip
Foto: IDEX

Gjennombrudd for IDEX

IDEX lanserer det de kaller et gjennombrudd for fingeravtrykksensor for kontaktløse smartkort.

Selskapet har lansert en lavenergi fingeravtrykksensor som er klar for bruk i kontaktløse smartkort for standard NFC-terminaler. Kraftstyringen de har utviklet, støtter biometriske kort uten batteri. Dessuten er sensoren designet for standard volumproduksjonsprosesser, heter det i en melding fra IDEX.

Eksemplarer av den nye sensoren er nå hos en ledende europeisk smartkortintegrator. I tillegg er det stor interesse i Asia for produktet, og de forventer at flere store kortintegratorer vil starte med prøveeksemplarer i tredje kvartal i år.

Det var i februar 2016 at IDEX lanserte den første fleksible sensoren for kort basert på ISO formfaktor. Den nye sensoren bygger på en nylig lansert ASIC med en patentert «off-chip»-teknologi. Silisiumarealet er 1/8 av en sammenlignbar sensor på 100 kvadratmillimeter.

Selve ASIC'en lages i en prosess fra TSMC. Arkitekturen har «digital intelligens» med en ARM mikrokontroller innebygget.

– Vi har samarbeidet med viktige globale partnere som Mastercard og OT-Morpho for å kunne ta fram og kvalifisere en smartkortløsning som er klar for volumproduksjon, sier Dr. Hermant Mardia, CEO i IDEX.

Prøveeksemplarer av sensoren er allerede ute, og volumproduksjon forventes å starte i andre halvår 2017

Kommentarer