Elmatica etablerer nytt språk for produksjonsdata

Mønsterkortleverandøren Elmatica leder utviklingen av et nytt språk for data knyttet til mønsterkortproduksjon. Arbeidet skal gjøres av en internasjonal arbeidsgruppe med medlemmer fra hele leverandørkjeden, og flere medlemmer ønskes.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

– Vi arbeider nå med å lage en åpen standard for å kommunisere informasjon som behøves for mønsterkortproduksjon. Denne standarden er et mønsterkortspråk for deling av nøyaktig informasjon. Den kan brukes til å utveksle informasjon om spesifikasjon, en profil og egenskaper. Utvikling og vedlikehold av standarden vil bli gjort av en internasjonal arbeidsgruppe, sier Andreas Lydersen, CTO i Elmatica i en pressemelding.

Feil tar tid
I dag brukes det mye tid på å oversette all informasjon man trenger i produksjonsprosessen. Med et felles språk vil industrien spare både tid, penger og unngå feil forårsaket av feiloversettelser.

– Hvis du tar et eksempel som «Legend», er det flere måter å beskrive dette på. Noen sier «legend», «silk screen», «silkscreen», «ink» eller «ident». Det er ikke akkurat rakettforskning å forstå at å oversette dette opptar mye tid i leverandørkjeden. Umiddelbar gevinset med det nye språket er at vi ikke trenger gerberfilen for å sette pris og levering, sier Lydersen.

Deltakere ønskes
Nå trenger Elmatica deltakere for å kunne utvikle standarden, eller språket, videre – som de for øvrig har kalt «Circuit Data». Dataene vil ha utdata basert på xml og skal være enkel å implementere i et system. Det er ikke et alternativ til ODB++, Gerber eller IPC-2581, men kan bli en integrert del av disse filene, sier selskapet.

– Alt er basert på IPC T-50 terminologi. Arbeidsgruppen hadde sitt første webinar denne uken og nå trenger de flere medlemmer. Dette er ikke et Elmatica-verktøy, men en åpen, gratis standard og betaversjonen er allerede satt. Vi har nå som mål å få en felles forståelse av en betaversjon på denne siden av sommeren, og oppfordrer industrien til å delta i utviklingen av standarden, sier Lydersen.

Innblikk i arbeidet og mer informasjon på nettsiden www.circuitdata.org

Powered by Labrador CMS