Elektronikks jubileumsutgave er nå digital - Elektronikknett
Elektronikk 50 år
Med den fyldigste utgaven noensinne, er Elektronikks jubileumsutgave full av gode historier fra elektronikkindustrien gjennom 50 år.

Elektronikks jubileumsutgave er nå digital

Elektronikk kan feire 50 år i år! Første utgave kom ut i juni 1967 og har siden dekket norsk og internasjonal elektronikkindustri. Gavmilde som vi er, er jubileumsutgaven nå tilgjengelig i digital versjon.

Gjennom reportasjer og klipp fra tidligere utgaver har redaksjonen forsøkt å få fram de viktigste hendelsene i vår bransje gjennom 50 år.

Skal vi dømme etter tilbakemeldinger vi har fått, kan det se ut som vi har lykkes ganske godt. Og det er mange godbiter.

Vi har snakket med Lars Monrad Krohn og starten på Norsk Data, som faktisk ble etablert samme år. Hewlett Packard etablerte seg i Norge samme år, så der har vi vært heldige å fått snakke med Ian McGeorge, første administrerende direktør og hans første ansatte, Ivar Hov.

Da er det også naturlig å intervjue Chris Morgenstierne, etterkommer av CCM Morgenstierne, en distributør som hadde alle de store i sin tid, inkludert Hewlett Packard.

Tidligere redaktører i bladet har bidratt med litt historie om hvordan det var å lage blad før alt ble digitalt.

Elektronikk Industri Foreningen ble også etablert på den tiden, og litt fra den historien er også med.

Så skal vi ikke glemme Jacob Hatteland, en mann som etablerte et aldri så lite eventyr i Vats.

Vi kunne nevnt mye mer, som Studiemøtet Elektronikk og Data, Mikrolektronikkens far: Olaf Stavik, mangeårig salgssjef i Kitron, Knut Engebretsen som kan mye rundt historien om elektronikkproduksjon i Norge, med mer.

Vi skal også nevne at selv om utgaven har mye historie, har det også et blikk på hva som skjer i industrien akkurat nå, og ikke minst hva man kan forvente seg i tiden som kommer.

God lesing!

Kommentarer