ZigBee Alliance viser universalspråk for IoT - Elektronikknett
dotdot
dotdot kan bidra til at IoT-komponenter snakker samme språk, uansett nettverkssystem. (illustrasjon: dotdot/ZigBee Alliance)

ZigBee Alliance viser universalspråk for IoT

Under CES 2017 demonstrerte ZigBee Alliance dotdot som et universelt språk for IoT, slik at det er mulig for «smarte objekter» å arbeide sammen på et hvilket som helst nettverk.

– dotdot er det neste kapittelet i alliansens arbeid med å skape og videreutvikle åpne standarder for smarte nettverk hjemme, på jobb og i nabolag, sier Tobin Richardson, leder for ZigBee Alliance til EEtimes.

Det meste som finnes av IoT-utstyr og komponenter snakker ikke samme språk, selv om de bruker samme trådløse nettverksteknologi. Resultatet er et tingenes internett som er et lappverk av oversettelser og som gjør det mer komplekst for uviklere. I tillegg begrenser det brukere til å benytte systemer fra én leverandør.

I følge alliansen er løsningen et fellesspråk for alle IoT-komponenter på et hvilket som helst nettverk, slik at utviklere får en felles plattform å drive innovasjon på, og brukerne får friheten til å velge produkter som passer dem.

ZigBee-nettverk har i dag et felles språk. Med dotdot kan språket brukes på tvers av nettverk, mener alliansen. Og mens andre adresserer denne utfordringen med nye protokoller under stadig utvikling eller benytter leverandørspesifikke løsninger, er dotdot en åpen, moden teknologi som støttes av ZigBee Alliance's over 400 medlemmer, heter det.

Alliansen vil annonsere flere detaljer om dotdot, inkludert spesifikasjoner, sertifisering og logoprogram i løpet av 2017.

Mer informasjon om dotdot på speakdotdot.com
ZigBee Alliance: zigbee.org

Kommentarer