Vil gjøre bilen din smart

Telenor Group lanserer i dag Telenor Connect, en ny IoT-app som gir bileiere en smart måte å få oversikt over funksjoner og løsninger tilknyttet bilen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Tjenesten er i pilotfase, og blir presentert på det første Nordic Car Connect Forum i dag. Forumet samler en rekke ledende partnere som jobber med oppkoblede biler.

I tillegg til en omfattende oversikt over kjøretøyets status, vil bileiere få tilgang til et komplett økosystem med bilrelaterte og skreddersydde smarte tjenester i applikasjonen. Et nettverk av spesielt utvalgte partnere som foreslår personlig tilpassede tilbud skal sørge for en sømløs kundeopplevelse.

Telenor Connect skal først testes i Norge, Sverige og Danmark før den blir gjort tilgjengelig i bredere skala. Ambisjonen er å tilby appen til kunder også i og utover Telenors globale fotavtrykk.

Den nye IoT-piloten blir presentert under det første «Nordic Car Connect Forum» på StartupLab i Oslo. Det nyopprettede forumet samler representanter på tvers av sektorer, selskapsstørrelse og landegrenser, og har som mål å bli den ledende møtearenaen for selskaper som driver innovasjon innen økosystemet for oppkoblede biler i Norden.  

- IoT har i økende grad blitt en naturlig del av hverdagen, og Telenor ønsker å tilby våre kunder smarte og nyttige tjenester som gjør det daglige, digitale livet enklere. Prognosene tilsier at innen 2020 så vil mer enn 250 millioner tilkoblede biler være på veiene, så dette feltet innen IoT har et enormt potensiale. Telenor kan spille en sentral rolle i arbeidet med å videreutvikle IoT ved å tilrettelegge for en digital plattform for nye tjenester innen økosystemet til den oppkoblede bilen. Mobiltelefonen åpner for uendelige muligheter for våre partnere og også for gründermiljøet, som kan utvikle innhold for appen, sier Sigve Brekke, konsernsjef for Telenor.  

Telenor har inngått samarbeid med en rekke ledende nordiske selskaper for å kunne tilby brukere av Telenor Connect de beste og mest relevante tjenestene; Bertel O. Steen (kun Norge), Circle K Europe, EasyPark, If Skadeforsikring, og Mekonomen Group (ikke Danmark). Bileieren kan velge hvilke tjenester de ønsker å benytte seg av og hvem de ønsker å dele brukerdata med.

Appen gir også 4G Wifi hotspot i bilen, der kunden kan dra nytte av en rekke skreddersydde underholdningstilbud mens de er på farten.

Telenor er medlem av European Automotive-Telecom Alliance og har betydelig kompetanse og erfaring innen IoT, primært gjennom sitt globale selskap Telenor Connexion. Sammen med sine kunder som eksempelvis bilprodusentene Volvo og Nissan, har Telenor Connexion designet smarte og innovative IoT-løsninger som er anvendt over hele verden. Appen Telenor Connect er det nyeste tilskuddet i Telenors arbeid for å gjøre biler smarte, og har blitt utviklet av Telenor og partner Swedspot, en spin-off fra den svenske bilprodusenten Saab Automobile som utvikler tilkoblingsløsninger for biler.  

Powered by Labrador CMS