Testprobe finner PIM-kilder - Elektronikknett
Anritsu-PIM-Hunter

Testprobe finner PIM-kilder

Anritsu lanserer en ny testprobe som skal gi mer effektiv lokalisering av ekstern interferens.

Anritsu Company utvider sin testportefølje med PIM Hunter, en passiv intermodulasjons testprobe som skal hjelpe teknikere å finne den nøyaktige plasseringen av eksterne PIM (passiv intermodulering) kilder på basestasjoner. 

PIM Hunter er utviklet for bruk sammen med Anritsus håndholdte analysatorer PIM Master, Spectrum Master og BTS Master, og skal gjøre det mulig å bruke tradisjonelle metoder for å finne interferens, til å lokalisere eksterne PIM-kilder for å sikre optimal nettverksytelse.

Ifølge Anritsu er dette et økende behov blant mobiloperatører på global basis.

Løsningen utfyller for øvrig selskapets eksisterende, patenterte Distance-to-PIM (DTP) teknologi, som bestemmer avstanden mellom antennen og ekstern PIM. En tekniker kan gå langs radiusen av den avstanden for å å detektere den nøyaktige kilden til ekstern PIM.

PIM Hunter er skreddersydd for å støtte identifisering av ekstern PIM i frekvensbåndet fra 600 MHz til 2700 MHz. Med testproben tilkoplet en spektrumanalysator i ”burst detect” modus og et passende båndpassfilter installert, kan teknikere spore og lokalisere IM3 signalkilder som forårsaker PIM.

Når probespissen kommer tett på en kilde, vil PIM-verdien øke med hele 30 dB, og indikere den nøyaktige plasseringen av støykilden.

I motsetning til tradisjonelle nærfeltsprober, anvender PIM Hunter en patentsøkt teknologi for å returnere et konsistent signalnivå, uavhengig av probeorientering i forhold til PIM-kilden.