Powerbox' Trefase kjerneløs kraftforsyning som benytter tre GB350 moduler

Tåler kraftige magnetfelt

Powerbox lanserer det de hevder er banebrytende kjerneløs kraftomformerteknologi rettet mot applikasjoner for kraftige magnetfelt

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Den nye kjerneløse teknologiplattformen er utviklet for å drive medisinsk- og industrielt utstyr som opererer i svært høye magnetfelt, slik som magnetisk resonansavbildning eller partikkelakseleratorer. Ved å ta i bruk den nyeste teknologien innen høyfrekvente svitsjetopologier og digital styring med egenutviklet fastvare for å optimalisere effektivitet og spenningsregulering, blir Powerbox’ GB350 buck-omformermodul den første byggeblokken i sin klasse som er i stand til å fungere sikkert samtidig som den utsettes for kraftige strålingsfelt på 2 til 4 Tesla. GB350 leverer en utgangseffekt på 350W, og når det kreves høyere effektnivå, kan den parallellkoples ved hjelp av et overlappingsmodus som også reduserer EMI.

Moderne MRI-systemer genererer vanligvis 1,5 til 4 Tesla, noe som gjør konvensjonelle kraftforsyninger som benytter ferrittmaterialer ubrukelige, på grunn av induktansmetning som følge av at MRI-magneten forstyrrer energioverføringen. For å hindre parasittisk metning, blir kraftforsyningene tradisjonelt plassert utenfor det skjermede operasjonsrommet. Å installere kraftforsyningene langt fra bruksområdet krever imidlertid lange kabler med påfølgende effekttap, og det er i tillegg en stor utfordring å drive den nyeste generasjonen måleutstyr som krever stabile og strengt regulerte spenninger, under lastforhold med raske transienter.

Powerbox' GB350 kjerneløse kraftforsyningsenhet er designet for å møte dette behovet, og for å garantere høyest mulig effektivitet og strengt regulert utgangsspenning ved enhver lasttilstand. Enheten styres av en digital prosessor som håndterer den komplette kraftforsyningsenheten, fra svitsjeparametere (f.eks. optimalisering av dødtid og arbeidssykluser) til karakterisering av utgangsspenningen. For å sikre et høyt fleksibilitetsnivå og muligheter for å reprofilere enhetskarakteristikkene når utstyrsprodusentene oppgraderer maskinvare eller implementerer en ny programvarerevisjon, , kan mikrokontrolleren i GB350 programmeres med optimaliserte konfigurasjonsfiler, lastet ned via det digitale grensesnittet.

GB350-plattformen gir en nominell strøm på 50A og forhåndsinnstilte utgangsspenninger på 6,8, 3,3 eller 1,6V. Som del av «Powerbox Custom Power Solution toolbox», er også andre spenninger tilgjengelig på forespørsel.

GB350 har en svitsjefrekvens på 600kHz. Utstyr installert i det magnetiske feltet krever ofte høyere effektnivå enn 350W og dermed også svært lav EMI. Med en svitsjefrekvens på 600kHz og 4 faseoverlappende modus, har GB350 en utgangsfrekvens på 2,4MHz. Dette muliggjør enklere filtrering og ekstremt raske reguleringsresponstider. Enheten inkluderer også EMI skjerming, for lavere utstrålt støy.

Powered by Labrador CMS