SAP satser stort på IoT - Elektronikknett
SAP_iot
SAP, som er mest kjent for forretningsprogramvare, satser stort på IoT-løsninger for flere bransjer. Med lavere inngangspris skal de lokke til seg nye brukere. Foto: sap.com

SAP satser stort på IoT

Programvareselskapet SAP satser stort på IoT i flere bransjer. De neste fem årene skal det investeres to milliarder euro på IoT, og en viktig brikke i satsingen er et nylig kjøp av det norske selskapet Fedem.

SAP lanserer nå nye verktøy og løsninger som gjør det mulig å teste ut tingenes internett (IoT). De lover lave og faste priser det første året som gir en rimeligere oppstart, og gjør at kunder og partnere raskere kan få avkastning på IoT-investeringer.

SAP skal investere over to milliarder euro i sin IoT-portefølje de neste fem årene. Oppstartspakkene skal gjøre det enklere å koble sammen plattformer, nettverk, enheter og sensorer, sier selskapet. Porteføljen inneholder programvare, tjenester og løsninger tilpasset en lang rekke avdelinger og bransjer. I følge norgessjef i SAP, Stefano Holguin, stammer flere funksjoner i porteføljen fra oppkjøpet av det norske selskapet Fedem. (ekstern lenke)

De nye oppstartspakkene skal gjøre det enklere å teste ut konsepter og løsninger, slik at man kan ta bedre beslutninger om smarte investeringer. Dette fjerner risiko, og de ulike konseptene er tilpasset mange bransjer og unike behov. Lave og faste priser på programvare og tjenester det første året gir rimeligere oppstart av løsninger som SAP Connected Goods, SAP Vehicle Insights, SAP Predictive Maintenance and Service og SAP Asset Intelligence Network.

Mer informasjon om selve porteføljen her. (ekstern lenke

Kommentarer