PhD nummer 100 fra Simula

Forskningslaboratoriet Simula kan skryte av at PhD-kandidat nummer hundre blir uteksaminert. Og det skjer i morgen fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Øyvind Evju blir PhD-kandidat nummer 100 uteksaminert fra Simula. Siden Joakim Sundnes tok den første doktorgraden på Fornebu i mars 2002, har stadig flere PhD-kandidater innen IKT-feltet blitt utdannet fra Simula. I gjennomsnitt uteksamineres det rundt 10 PhD-kandidater fra Simula årlig. Hele 86 prosent av kandidatene som begynner hos Simula kommer i mål.

Øyvind Evju blir Simulas PhD-kandidat nummer 100.

Simula ble opprettet i 2001, og flyttet inn i terminalbygget på Fornebu i 2002. Joakim Sundnes, som nå er seniorforsker ved Simula ble uteksaminert den 23. mars 2002 som første kandidat på Fornebu.

Fredag 13. januar blir den 100. kandidaten uteksaminert med veileder fra Simula. Øyvind Evju har i sin PhD-oppgave sett på hvordan man skal lage datamodeller av blodflyt i aneurismer i hjernen (små utposninger på blodårene som kan sprekke og forårsake svært alvorlige hjerneslag).

For årene 2011-2015 har Simula i gjennomsnitt uteksaminert 9,6 PhD-kandidater. Bare universitetene, handelshøyskolene og Norges Idrettshøyskole kan vise til så høye tall. I tillegg har Simula svært høy gjennomføringsgrad. Hele 86 prosent av kandidatene som begynner, gjennomfører PhD-løpet på Simula. Blant IKT-utdanningene i Norge er det bare Institutt for Informatikk ved Universitetet i Bergen som kan vise til høyere gjennomføringsgrad.

Informasjon om oppgavepresentasjonen finner du her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS