Norsk halvlederhistorie og fremtidens FPGA - Elektronikknett
3-D stablet FPGA-teknologi

Norsk halvlederhistorie og fremtidens FPGA

Det er på tide å melde seg på FPGA Forum 2017 – årets møteplass for elektronikkutviklere og programmerere som bruker FPGA.  Det er mye interessant på årets program.

Blant annet kan du nå få høre suksesshistorien til Atmel Norway AS – fra de som startet det hele. FPGA Forum 2017 går av stabelen 15.-16. februar i Trondheim, med workshops 14. februar. Men det begynner å haste med å melde seg på.

Vegard Wollan og Gaute Myklebust, Atmel Vegard Wollan og Gaute Myklebust, Atmel

Gaute Myklebust og Vegard Wollan var blant medgründerne av Atmel Norway AS i 1995.  De møttes på NTH (NTNU) hvor AVR fikk sitt utspring.  I over 20 år ledet de den stadig voksende mikrokontoller businessen til Atmel.  Gaute og Vegard vil dele med FPGA Forum noen av de viktigste suksesskriterium bak Atmel- og AVR-historien, får vi opplyst fra arrangørene.

“20 år med innovasjon som viktigste suksesskriterium” blir tittelen på presentasjonen som tar for seg et viktig kapittel i norsk elektronikkindustri.

Et fulltreff har programkomitéen også oppnådd med åpningsforedraget (dag 1) med Liam Madden, som er «Corporate Vice President, FPGA Development and Silicon Technology».  Det bør bli veldig interessant for alle som har interesse for FPGA. Dette er en av de virkelig store innen FPGA-verden, sier Espen Tallaksen i programkomitéen.

Liam Madden, Xilinx Liam Madden

Liam Madden er til opplysning utviklingsdirektør i Xilinx, og leder en verdensomspennende organisasjon på mer enn 500 FoU-ingeniører. Mannen har vært mer enn 30 år i halvlederindustrien og har bidratt til mange teknologigjennombrudd og har jobbet med både etablerte selskaper og oppstartsfirma. Nylig har han vært med på å kommersialisere industriens første 3D-stablede databrikke, basert på 7 års FoU i Xilinx. Han har fem patenter innen halvlederteknologi, og er en ettertraktet foredragsholder verden rundt.

Gjennom de to dagene mellom åpnings- og avslutningsforedragene blir det flust med presentasjoner av teknologi, produkter og utviklernes egne erfaringer med feltprogrammerbare komponenter (FPGA) og relatert stoff.  

Informasjon om programmet, samt påmelding, finner du her: www.fpga-forum.no