Men SMS var ikke død

Selv om det etter hvert har oppstått mange alternativer til SMS, lever den gamle tjenesten i høyeste grad. I fjor ble det satt nye rekorder.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Bare i Telenors mobilnett ble det sendt 5,5 milliarder tekstmeldinger i 2016. Aldri før har det blitt sendt så mye SMS i løpet av ett år, skriver selskapet i en pressemelding.

Nyttårsaften sendte vi 17,1 millioner hilsener på SMS og MMS, mens ved midnatt var trafikken på Snapchat hele 1000 prosent høyere enn vanlig.

Trafikken for SMS er fortsatt positiv til tross for at det finnes en rekke andre nye meldingstjenester. Gjennom hele 2016 har Telenor registrert økning, og rekorden fra 2015 på 5,4 milliarder SMS ble dermed slått.

– Nordmenn holder fast på SMS som kommunikasjonskanal. Det skyldes at SMS er en pålitelig tjeneste der avsender har visshet om at mottakeren får og leser meldingen. I tillegg ser vi at offentlige og private virksomheter som for eksempel frisøren, tannlegen og Skatteetaten i økende grad bruker SMS i kundekontakten. Denne trafikken er sterk voksende, og står for rundt 40 prosent av all SMS-trafikk i vårt nett, opplyser Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor Norge.

Nyttårsaften er en av dagene i året der vi sender mest bilde- og tekstmeldinger. I år sendte vi 16 millioner SMS og 1,1 million MMS. Tallene gjelder for perioden fra midnatt natt til 31. desember til klokka 06.00 1. januar.

– Selv om det i rekordåret 2007 ble sendt hele 29,9 millioner SMS på nyttårsaften, blir det sendt ut mer enn dette i dag når vi inkluderer alle meldinger sendt via blant annet Snapchat, iMessage, Hangouts og sosiale medier, sier Amundsen. Særlig Snapchat brukes i enorme mengder. 

Snapchat-brukerne hadde en trafikktopp ved midnatt nyttårsaften som lå 1000 prosent over normalt toppnivå. Til sammenligning var SMS-toppen ved midnatt 200 prosent over toppnivå på en normaldag, viser Telenors tall. 

Det høyeste nivået SMS-meldinger var klokka 00.18 med 855 meldinger i sekundet, mens MMS-meldingene nådde et høydepunkt kl. 00.21, med 80 meldinger i sekundet.

– Telenor har i år økt kapasiteten, slik at nettet kan tåle 4000 SMS og MMS i sekundet, sier Amundsen.

Her kan du se hvordan trafikken på henholdsvis julaften og nyttårsaften har utviklet seg fra 2007.

Powered by Labrador CMS