Keysight kjøper testselskap - Elektronikknett
Keysight kjøper testselskap
Ixia, som Keysight har lagt inn bud på leverer testløsninger der mye er basert på programvare. På bildet en av løsningene: Network Emulator. (foto: ixiacom.com)

Keysight kjøper testselskap

Keysight har lagt inn et bud på 1,6 milliarder dollar på den amerikanske Ixia, leverandør av testløsninger for blant annet faste data- og telenett.

Dette er et kjøp som i stor grad kompletterer Keysights virksomhet, side de er mest fokusert på test av trådløs kommunikasjon, mens Ixias kjernekompetanse er test og overvåking av trådbundet kommunikasjon. Ixia ble etablert i 1997.

– Vårt forslag til å kjøpe Ixia er i direkte sammenheng med vår strategi for vekst, og er hundre prosent komplementær med vår virksomhet, sier Ron Nersesian, president og CEO i Keysight.

Ixia skal ha en bred IP-portefølje som omfatter nettverkskommunikasjon, synlighet, applikasjon og sikkerhetsteknologier med løsninger som er dypt rotfestet i programvare. I tillegg har de protokoller for nettverk og trådløs kommunikasjon, noe som i følge Keysight vil forsterke selskapets posisjon innen vekstområdet 5G.

Styret i Ixia anbefaler aksjonærene å akseptere tilbudet, som er 45 prosent over aksjeprisen per 1. desember 2016.

Pressemeldingen til Keysight kan leses her (ekstern lenke)

Kommentarer