Konsulentselskapet Combitech overtar majoriteten i Watchcom for å styrke seg på cybersikkerhet. Illustrasjon: combitech.com

Combitech kjøper norsk sikkerhetskompetanse

Det svenske konsulentselskapet Combitech blir hovedeier i det norske cybersikkerhetsselskapet Watchcom Security Group. Hensikten er å styrke og vokse i Norden innen cybersikkerhet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Combitech som er et selvstendig selskap innen forsvars- og sikkerhetskonsernet Saab med hovedkontor i Sverige, blir hovedeier i Watchcom Security Group AS gjennom kjøp av 51,11 prosent av aksjene i selskapet. En opsjon på å kjøpe de resterende aksjene i løpet av de neste to årene er en del av avtalen. Watchcom er en norsk leverandør av konsulenttjenester innen Cyber Security. Selskapet er basert i Oslo og har 28 ansatte. Watchcom driver også Paranoia, en av Nordens største sikkerhetskonferanser som samler flere hundre deltakere hvert år.

– Dette oppkjøpet er helt i tråd med vår strategi om å vokse i Norden og å styrke vår posisjon som ledende innen Cyber Security i Norden. Watchcom er en velrenommert leverandør med meget høy kompetanse innen eksempelvis sikkerhetsovervåkning, sikkerhetsbevissthet, sikkerhetstester og kursing. Sammen blir vi en sterk nordisk aktør med et helhetstilbud innen Cyber Security med muligheten til å levere til større private og offentlige kunder på et nordisk nivå. Vi ser også frem til å ta Paranoia til Sverige og utvikle konseptet ytterligere sammen med Watchcom, sier Hans Torin, administrerende direktør i Combitech.

Watchcom Security Group AS vil i en periode fortsatt drives videre under varemerket Watchcom og forsterkes med Cyber Security konsulenter fra Combitech i Norge. Fokus vil være Security Awareness, Managed Security Services og sikkerhetsøvelser som en del av sikkerhetskultur oppbygging både for management og teknisk del av organisasjonen.

Combitech beholder sitt datterselskap Combitech AS, som blant annet tilbyr tjenester innen mekanisk konstruksjon. Etter oppkjøpet får Combitech mer enn 1800 ansatte i Norden, hvorav cirka 220 av disse er konsulenter innen Cyber Security.

Powered by Labrador CMS