En gruppe teleaktører ønsker å fremskynde utrulling og test av 5G med ett år. Foto: Ericsson

Utålmodige teleaktører vil fremskynde 5G

En stor gruppe operatører og teknologiselskaper gir samlet støtte til et forslag om å fremskynde standardisering av 3GPP 5G NR. Det nye forslaget vil muliggjøre uttesting i stor skala og utrulling så tidlig som 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Forslaget støttes av Ericsson, AT & T, NTT DoCoMo, INC., SK Telecom, Vodafone, Qualcomm Technologies, Inc., British Telecom, Telstra, Korea Telecom, Intel, LG UPLUS, KDDI, LG Electronics, Telia Company, Swisscom, TIM, Etisalat Group, Huawei, Sprint, Vivo, ZTE og Deutsche Telekom.

Den første 3rd Generation Partnership Project (3GPP) 5G NR-spesifikasjonen vil bli en del av Release 15 – en global 5G-standard som bruker både sub-6 GHz- og millimeterbølge-båndene. Med dagens 3GPP Release 15, vil 5G NR basert på standard-kompatibel 5G NR infrastruktur og utstyr, ikke kunne rulles ut før 2020. I steden introduserer det nye forslaget en mellomløsning for å ferdiggjøre spesifikasjonsdokumenter relatert til en konfigurasjon de kaller «Non-Standalone 5G NR». Hensikten er å kunne gjøre storskala tester og implementering med start i 2019.

Non-Standalone 5G NR vil benytte dagens LTE-radio og utviklet pakke kjernenettverk som et anker for administrasjon og dekning, samtidig som det skal legges ut 5G radioaksessbærere for å kunne kjøre visse 5G brukerstudier med start i 2019.

Aktørene som støtter dette forslaget er forpliktet til å sørge for at framoverkompatibilitet blir et viktig designprinsipp for standardisering i første versjon av 5G NR. Det innebærer at nye funksjoner og egenskaper skal kunne bygges inn i de valgte båndene, og dermed oppnå målet om at alt skal kobles til alt.

Powered by Labrador CMS