Konsernsjef Peter Nilsson kan glede seg over et solid fjerdekvartal og år for Kitron.

Solid fjerde kvartal for Kitron

Kitron ASA melder om solid vekst, bedret lønnsomhet og økt utbytte. 2016 økte også.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Kitrons driftsinntekter i fjerde kvartal utgjorde 570 millioner kroner, sammenlignet med 525 millioner i fjerde kvartal året før. Driftsresultatet (EBIT) ble 34,1 millioner kroner, mot 33,6 millioner året før.

Resultat etter skatt ble 25,4 millioner kroner, en økning fra 22,6 millioner. Dette tilsvarer et resultat per aksje på 14 øre mot 13 øre i fjor.

Styret foreslår et utbytte på 25 øre per aksje for 2016. I fjor var utbyttet 21 øre.

– Vi hadde solid vekst i omsetning og ordrereserve i fjerde kvartal, noe som peker fremover mot forventet vekst i 2017. Vi fortsetter også våre prosjekter innen forbedring av driften og styrker gradvis underliggende lønnsomhet og kapitaleffektivitet. Til sist har vi flyttet vår fabrikk i Sverige i løpet av fjerde kvartal, noe som setter sluttstrek for betydelige oppgraderinger av våre viktigste anlegg i Litauen, Norge og Sverige i løpet av de tre siste årene og gir oss en svært konkurransedyktige posisjon, sier Peter Nilsson, konsernsjef i Kitron.

Kitrons driftsinntekter i fjerde kvartal var 9 prosent høyere enn i samme periode året før. Justert for valutaeffekter var økningen 13 prosent. Som i foregående kvartaler var det vekst i markedssektorene Forsvar/Luftfart og Industri sammenlignet med samme kvartal året før.

Ordrereserven endte på 1 019 millioner kroner, en økning på 4 prosent sammenlignet med året før. Justert for valutaeffekter var veksten 9 prosent.

Driftsinntekter for hele året var 2 093 millioner kroner, noe som tilsvarer en samlet omsetningsvekst på 7 prosent for året. Justert for valutaeffekter var veksten 5 prosent. Driftsresultatet for året var 117,8 millioner kroner, sammenlignet med 102,7 millioner i 2015, noe som resulterte i en driftsmargin på 5,6 prosent, opp fra 5,3 prosent i 2015. Resultat etter skatt var 74,6 millioner kroner, en økning fra 72,2 millioner, noe som tilsvarer et resultat per aksje på 43 øre, sammenlignet med 42 øre i 2015.

Kitron Sverige flyttet i desember til et nybygget anlegg i Torsvik, ikke langt unna den tidligere fabrikken i Jönköping. Flyttingen ble gjennomført i henhold til budsjett og uten tekniske problemer av betydning. Det gjenstår fortsatt visse midlertidige ineffektiviteter i produksjonen.

For 2017 venter Kitron at driftsinntektene vil øke til mellom 2 150 og 2 350 millioner. Driftsmarginen (EBIT) ventes å være mellom 5,6 og 6,4 prosent. Veksten drives primært av økt etterspørsel innen sektoren Industri. Lønnsomhetsøkningen drives av tiltak for reduserte kostnader og forbedret effektivitet.

Powered by Labrador CMS