Pinell varsler om fortsatt 10.000 potensielle brannbomber i norske hjem, og ber de brukerne som ennå ikke har innlevert sine Pinell GO og Pinell GO+, returnere radioene for å få installert nytt batteri. Foto: Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Pinell: Potensiell brannbombe

På grunn av feil i batteriet tilbakekalte Pinell radiomodellene Pinell GO og Pinell GO+ i september 2015. Så langt er det byttet batteri på ca 40 000 radioer, men det er fortsatt cirka 10 000 radioer som har det gamle batteriet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Tilbakekallingen gjaldt radioer solgt i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015. Grunnen til tilbakekallingen var en feil i batteriet som kan forårsake overoppheting og mulig brann.

Mange branner
Pinell har fått melding om 48 branntilløp, det vil si en melding om brann hver måned.

– Materielle skader kan erstattes. Det kan ikke liv. Derfor håper vi at både folk og media kan hjelpe oss å få returnert de siste radioene, sier Ole Morten Skymoen, daglig leder i Pinell.

Dersom du har Pinell GO/GO + eller oppdager at noen du kjenner har den og kjøpte den i tidsrommet mai 2013 til og med august 2015, trekk ut kontakten og sørg for at ingen bruker den. Følg anvisningene på www.pinell.no og send den til Pinell for å bytte batteri. Du får radioen tilbake med et nytt og trygt batteri.

Slik returnerer du:
Gå inn på www.pinell.no og følg lenken til informasjon om returprogrammet. Dersom du ikke har tilgang til internett kan du ringe vår supporttelefon på tlf: 22 74 88 40.

  • Les instruksjonene og fyll ut skjemaet. Hvis du har mer enn én radio, fyller du ut skjemaet en gang for hver av dem.
  • Når du er ferdig får du opp en postlapp med forhåndsbetalt porto. Denne printer du ut.
  • Pakk radioen din forsvarlig i en eske, klistre på postlappen og lever den på nærmeste postkontor
  • Batteriet vil bli skiftet ut og du vil få radioen tilbake i posten

Schive leverer batteriene
Det nye batteriet er levert av den norske leverandøren Hans H. Schive AS.

Batteriene er konstruert med tanke på optimal energitetthet, livstid, robusthet og sikkerhet og er produsert av japanske Panasonic, forsikrer selskapet oss om.

Powered by Labrador CMS