Ny problemløser på banen - Elektronikknett
Etm4u AS ute i snøværet
Entusiaster: Henning Røed, Børge Espolin Johnson, Petter Sagberg og Dag Christiansen starter opp ny teknisk distributør som skal korte ned avstanden mellom leverandør og kunder, og hjelpe industrien å lage systemorienterte og kosteffektive løsninger. Her utenfor lokalene på Sofiemyr.

Ny problemløser på banen

Ny distributør akter å gjøre seg gjeldende innenfor bearbeiding og håndtering av elektronikk, kraftforsyninger, kapslinger og test & måling.

Fra 2. januar er det nye selskapet Etm4u AS i full drift, med mål om å bli en teknisk distributør å regne med. Bak selskapet står velkjente navn fra bransjen: Børge Espolin Johnson (daglig leder), Henning Røed, Petter Sagberg og Dag Christiansen.

Problemløser

– Målsettingen er å være en systemleverandør og problemløser, ikke bare distributør. Her skal du få brukelige løsninger, sier Johnson. I stedet for hovedfokus på partnumre og lagerhold, blir det her fokus på kunnskapen om bruken av produktene. Selv om man har tatt med seg begge deler. Ifølge Johnson har dataleverandøren fått kjørt seg på integrasjon av økonomi-, ordre-, lager- og logistikksystemet. Nå er alt fullintegrert i én skybasert løsning.

Velkjente leverandører

Med seg på laget har Etm4u fått sterke varenavn som Schroff, Weller, Fluke, Knipex, Bondline med flere, og andre er på vei inn. Gutta er også kjent i bransjen, og har et stort kontaktnett av kunder. – Vi har en håndterlig mengde leverandører og får god oppfølging, og det gjør at vi kan bringe leverandører og kunder nærmere hverandre. Vi tar med oss leverandørens kunnskap – og noen ganger leverandørene selv – til kundene, og tar med oss kundenes erfaringer tilbake til leverandørene, sier Johnson.

Totalbehov

– Utover å levere ”komponenter” her vi til hensikt å løse totalbehov. Det kan bety alt fra å kalibrere instrumenter til å sette opp et helt laboratorium, gi råd vedrørende bruk av loddematerialer, sette opp kosteffektive systemløsninger osv., forklarer Johnson. – I tillegg kan vi bruke flere underleverandører i kombinasjon med våre produktleverandører, for eksempel innen mekanikk eller instrumenttjenester, fremholder han.

– Den største verdien vi skaper, er kanskje å redusere avstanden mellom leverandør og kunde, understreker Johnson.  

Frisk satsing

Etm4u vil i tillegg til salg og rådgivning drive kursvirksomhet i håndtering av elektronikk, ESD, lodding og måleteknikk, samt kalibreringstjenester.  – Det er en frisk satsing å etablere seg som en teknisk distributør i dagens marked, medgir Røed. – Men vi er små og fleksible, og har rom for å gjøre mange ting for kundene, sier han.  Responsen de har fått så langt fra leverandører og kunder kan tyde på at det er en riktig etablering.

Etm4u har også en avdeling i Trondheim.

Les resten av historien i januarutgaven av Elektronikk!

Etm4u klar til bruk Klar til tjeneste: Etm4u AS.