NXP standardprodukter på frie ben

Nexperia, den tidligere Standard Products division i NXP, annonserer at arbeidet med å etablere divisjonen som et eget selskap nå er avsluttet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Med hovedkontor i Nijmegen, Nederland og et konsortium av investorer som Beijing Jianguang Asset Management Co. Ltd og Wise Road Capital Ltd i ryggen, er Nexperia et frittstående selskap innen diskret-, logikk- og MOSFET-komponenter. Selv sier de også at de er verdensledende innenfor disse produktsegmentene. All ekspertise, produksjonsressurser og nøkkelpersonell fra den tidligere NXP-divisjonen er med i det nye selskapet.

Frans Scheper, CEO i Nexperia.

Nexperia, som vil produsere rundt 85 milliarder komponenter i året og omsatte for over 1,1 milliarder dollar i 2016, tar for seg tre nøkkeltrender og -områder: Energieffektivitet, beskyttelse og filtrering, og miniatyrisering. Bilindustrisektoren er viktig for Nexperia og de fleste produktene er AECQ101-kvalifiserte. Andre viktige markeder er bærbart utstyr, industri, kommunikasjon og infrastruktur, forbruker og databehandling. En vesentlig andel av selskapets omsetning kommer fra distribusjonskanaler.

Selskapet har to «front-end»-fabrikker, en i Manchester, England og i Hamburg, Tyskland. To pakke og sammenstillingsfabrikker finnes i Guangdong, Kina, Seremban, Malaysia og Cabuyao, Filippinene. Selskapet har for tiden ca. 11.000 ansatte globalt.

Powered by Labrador CMS