Lanserer ny 5G-plattform

Ericsson lanserer en ny 5G-plattform for neste generasjon mobilnett. De skal også være først på markedet med kombinert kjerne- og radio for 5G.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

I følge Ericsson vil dette få fart på 5G-reisen med dagens nett, og løsningen skal gi global aksess og transport som dekker alle frekvensområder

Den nye 5G-plattformen er tilpasset operatører som vil ligge i front og utnytte mulighetene i 5G-utviklingen, heter det. For å imøtekomme en rask utvikling mot datatunge applikasjoner som VR og AR er selskapet først på markedet med løsninger for smidig videreutvikling av dagens til neste generasjon nettverk.

Ericssons nye 5G-plattform består av kjerne-, radio- og transportporteføljer, digitale støttesystemer, transformasjonstjenester og sikkerhet.

Ericsson forventer at det i 2017 vil være markedsmuligheter globalt verd 582 milliarder amerikanske dollar ettersom teleoperatører utnytter 5G-teknologi for bransjedigitalisering. Ifølge selskapet representerer dette en potensiell inntektsøkning på 34 prosent for operatører, med størst inntektsmuligheter innen produksjons- og energisektorene.

– Vi introduserer en ny 5G-plattform for å støtte en stor endring i nettverkenes kapasitet, så våre kunder kan til tilby mer avanserte bruks-caser og nye forretningsmodeller til sine kunder. Dette er en viktig milepæl som gjør at operatører kan fortsette sin utviklingsreise mot 5G, sier Arun Bansal, Head of Business Unit Network Products i Ericsson i en pressemelding.

Den komplette pressemeldingen kan leses her (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS