Låsbare kontakter med enkeltrad - Elektronikknett
Molex_Milli-Grid

Låsbare kontakter med enkeltrad

Nye Milli-Grid-kontakter med enkeltrad fra Molex skal gjøre ledning-til-ledning- og ledning-til-kort-signalkonfigurasjon enkel og kostnadseffektiv.

RS Components melder at det er lansert et utvalg av Milli-Grid-kontakter fra Molex. Milli-Grid-kontakter med enkeltrad skal være egnet innen en rekke bruksområder innen datakommunikasjon, inkludert avanserte dataservere og PC-er, telekommunikasjon og utstyr for nettverksinfrastruktur. De er også egnet for bruk i forbruker- og hvitevarer som bl.a. kjøleskap og vaskemaskiner, får vi opplyst.

Molex-utvalget av kontakter med enkeltrad gjør ledning-til-ledning- og ledning-til-kort-signalkonfigurasjon enkel og kostnadseffektiv. De inkluderer krympeterminaler for bruk tidlig i systemet som gir lengre pinner for å muliggjøre mer pålitelig kontakt. I tillegg er senterpolariseringen viktig for å hindre feiltilkobling.

Seriens låsefunksjonalitet sikres ved å bruke låseramper med sterkt holdekraft på støpsel og låsevinduer for sterk tilkobling til kontakten. Enkeltraddesign med deksel muliggjør også bedre terminalbeskyttelse og plassbesparelse. I tillegg gjør enhetens markeringsfunksjon at man kan merke plasseringen av den første kretsen.

Kontaktene er tilgjengelige i en rekke forskjellige versjoner, inkludert forskjellige loddehalelengder på 2,60, 3,60 og 4,60 mm slik at man kan bruke kretskort med forskjellige tykkelser for hullmontering. Kontaktene er også tilgjengelige med et utvalg av gull- og tinnbelegg. Dette bør være spesielt interessant for teknikere som arbeider for å oppfylle kravene til høy ytelse eller kostnadseffektivitet.

Et annet tilgjengelig alternativ er låsesplinter for overflatemonterte termineringskontakter på kretskortet før loddeprosessen. Andre spesifikasjoner for serien inkluderer: maksimale strømstyrker på 125 V AC og 2,5 A, lav kontaktmotstand på 30 milliohm, isolasjonsmotstand på 1000 megaohm og et driftstemperaturområde på –40–70 °C.