Fra utstilling til kompetansemesse - Elektronikknett
Fra utstilling til kompetansemesse
I en romslig hall på Høgskolen i Sørøst-Norge var det i en god periode bra med besøkende på EIFs første kompetansemesse.

Fra utstilling til kompetansemesse

Elektronikk Industri Foreningen (EIF) arrangerte sin første kompetansemessei Horten, nærmere bestemt Høgskolen i Sørøst-Norge. Det var vellykket, besøkstallet var nær rekord.

Nå skal det sies at forskjellen fra tidligere messer ikke var altfor stor, tilsynelatende. Speakers Corner ble arrangert som vanlig, og medlemsbedriftene stilte med sine bordstands, som vanlig. Forskjellen var imidlertid to mer dyptgående foredrag/kurs som hadde overraskende god deltakelse.

ESD
 Henning Røed fra Etm4u AS, holdt «ESD grunnkurs – ny standard». Grunnkurset var på to timer og trakk hele 30 deltakere. Deretter var det Morten Blomkvist fra Blomkvist AS sin tur, som i løpet av to og en halv time presenterte «Antenne og kabeltest. Fiberoptiske anlegg og måleteknikk». – Her kom det 14 deltakere som ble der hele tiden, sier en fornøyd Blomkvist. – Og jeg tror det ble satt pris på at deltakerne fikk prøvd seg litt også.

Mener det er veien å gå
 Blomkvist mener at dette er veien å gå for det som en gang ble kalt miniutstillinger. – Det fungerte dårlig til slutt, så noe måtte vi finne på. Og oppmøtet vi opplevde i Horten viser at vi er på rett vei, sier han. En annen ting han var fornøyd med var at han fikk noen nye navn på blokka.

Veldig fornøyd
 Sekretariatsleder Ketil Brønner er svært fornøyd. – Til tross for et noe nervøst marked for bediftene i Horten og Vestfold, kunne vi telle 170 besøkende, sier han. Selvsagt var det en del studenter som kom innom. – Jeg mener at det er en viktig side ved arrangementene å kunne trekke til seg ungdom. Dette er studenter som veldig snart skal ut i arbeidslivet, og vår bransje trenger rekruttering, legger han til.

Vil fortsette
Det er helt klart at mer «kompetansevinkling» var vellykket. De besøkende fårmer ut av arrangementet, samtidig som det ikke tar for mye tid. Og EIF som en industriforening med ambisjoner påtar seg oppgaven å bidra med kompetanseheving.

– Vi fikk se at dette fungerer, så det skal vi selvsagt fortsette med. De som deltok med presentasjoner gjorde en ekstrainnsats som vi setter stor pris på, spesielt når det ble så vellykket, avslutter Brønner

eif-brønner Daglig leder i EIF, Ketil Brønner, smilte mye under EIFs utstilling i Horten nylig. Med 170 besøkende på én dag, kombinert med mange gode tilbakemeldinger, er han godt fornøyd med foreningens første kompetansemesse.
eif-henning Henning Røed, Etm4u AS, med et interessert publikum under hans aktuelle presentasjon «ESD grunnkurs – ny standard».
eif-gpbm Som det står på plakaten: Nå kan du slukke Lithiumbranner. Rune Sylte fra GPBM Industry viste blant annet fram en praktisk brannslukker fra Lith EX/Housegard som i følge ham burde stå på benken der det arbeides med mindre batteripakker. Men de finnes i større størrelser også. Hemmeligheten er et naturlig stoff i mikropulverform som sammen med vann kjøler ned og forsegler brannområdet. Tester har vist, og som mange vet, at tradisjonelle brannslukkere ikke klarer å stoppe branner i lithiumbatterier.
eif-hapro Hapro, med salgs- og markedsdirektør Jens A. Martinsen og Key Account Manager Helge Stangebye-Nielsen, stiller trofast opp på messene siden de ble medlem. De mener det er viktig å synes, og kunne fortelle at de nå har gjort flere investeringer i produksjonslinjen. Dessuten kommer det flere nyheter fra kontraktprodusenten snart, fikk vi vite.
eif-dynamicnordcad Anders G. Johansen, Dynamic Precision og Carl Otto Saugen, Nordcad som nylig overtok Cadence i Norge, hadde stands ved siden av hverandre. Som man kan se, de føler ikke at de er konkurrenter, men mer at de utfyller hverandre.

Kommentarer