Energieffektiv FPGA på mellomnivå

PolarFire er navnet på en ny FPGA fra Microsemi. Den retter seg mot mellomnivåsegmentet, men med lavere energibruk en konkurrentene og til markeder som aksessnett, trådløs infrastruktur, forsvar og Industri 4.0.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er 2 år eller eldre

Nykomlingen legger seg i et segment som Microsemi mener har vært udekket til nå, med lavere kost, lavere energi – 50 prosent lavere enn tilsvarende komponenter – og effektiv nok til å utfordre noen av de mer kostbare FPGAene. Antall logiske elementer er 500 tusen.

Sikkerhet
– Mange kunder bruker oss på grunn av den innebygde sikkerheten i produktene våre, sa Ted Marena, markedsdirektør FPGA hos Microsemi. – Denne gangen skal vi glede dem enda mer, la han til. I tillegg til å være SEU-immun (single event upset), består den innebygde sikkerheten av en patentert differensiell kraftanalyse bitstrømbeskyttelse fra Cryptography Research Incorporated (CRI), en fysisk ikke-klonebar funksjon, innvevd 56 KB sikker ikke-flyktig minne, «tukledetektorer» med mottiltak, tilfeldig nummergeneratorer og integrert Athena TeraFire EXP5200B krypterings-coprosessor, blant annet.

Rask nok
For kommunikasjon har den en 12,7 Gb/s SerDes (Serializer/Deserializer) transceiver, optimalisert til å være arealeffektiv med et effektbehov på under 90 mW ved 10 Gb/s. Statisk effekt er 25 mW per 100 tusen logiske elementer. På energisiden leverer selskapet en kraftanalysator for å analysere forbruket i brukerens design. Etter implementering kan SmartPower Analyzer benyttes til å få full tilgang til kraftdesignet.

En oversikt over arkitekturen (klikk for større bilde).

Arkitekturen bruker en 28 nm silisium-oksid-nitritt-oksid-silisium (SONOS) ikke-flyktig prosesseknologi på standard CMOS.

Anvendelser
Markeder og anvendelser Microsemi ser den nye FPGAen brukt i er kommunikasjon, inkludert fastlinje, trådløse heterogene nettverk, smarte optiske moduler og video kringkasting. Dessuten nevner de forsvars- og luftfartsmarkedet med kryptering, sikker trådløs kommunikasjon, radar og elektronisk krigføring, nettverk i fly osv. I industrimarkedet passer de til prosesskontroll og automatisering, maskinsyn og analyse, med mer.

Komponentene blir kommersielt tilgjengelig andre kvartal 2017, mens eksemplarer kan bestilles nå.

Powered by Labrador CMS