”3D” trykkfølsom fjernkontroll - Elektronikknett
3D trykkfølsom fjernkontroll

”3D” trykkfølsom fjernkontroll

Ny type berøringskontroll skal muliggøre en ny generasjon menneske-maskingrensesnitt (HMI), i tillegg til å spare strøm 

Peratech og Humax har i samarbeid utviklet en 3D trykkfølsom fjernkontroll, som anvender Peratechs egenutviklede Quantum Tunnelling Composite (QTC) sensorteknologi.

Trykkfølsom fjernkontroll med ny 3D følelse Ny teknologi gir muligheter til å styre med variabelt trykk på fjernkontrollen.

Løsningen skal demonstrere hvordan Peratechs multi-touch sensormodul, inkludert driver og innvevd programvare, gjør Humax i stand til å tilby en ny brukeropplevelser for fremtidens fjernkontroller til TV-, digitalboks- og OTT (Over The Top) tjenester.
QTC sensorer skal gi repeterbar, varig trykkfølsomhet samtidig som teknologien kan møte design- og effektbegrensningene som ligger i en fjernkonrtoll.  

Fremveksten av nye nettverks- og strømmetjenester krever en ny type HMI for å forstå og velge fra et stort utvalg av innhold, heter det.

Det nye Aware HMI med trykkfølsomhet skal gjøre seerne i stand til å navigere i menyer og media raskt, identivisere og velge innhold med et kort trykk, forhåndsvise det med trykk og hold, eller sende det til bilde-i-bilde med et hardt trykk.

På samme måte kan man regulere hastigheten i spoling frem og tilbake, opplyser selskapene.