Skal selge elbil fra varehus for forbrukerelektronikk - Elektronikknett
Uniti_electric car_Media Markt
Uniti lanseres fredag og det åpnes for bestilling gjennom elektrobutikkjeden MediaMarkt. Foto: UNITI Sweden AB

Skal selge elbil fra varehus for forbrukerelektronikk

Den svenske elbilen Uniti skal ha stor lansering på fredag. En av nyhetene er at de samarbeider med elektrokjeden MediaMarkt Sweden der de første bilene blir utstilt og kan forhåndsbestilles fra.

Uniti-styring Den spesielle styrekonsollen der man beveger hendlene både forover (kjør) og til siden (styr). Foto: YouTube/Uniti Sweden AB.

Den folkefinansierte elbilen, som er en typisk urban bil, har en rekke funksjoner og egenskaper ikke sett i andre biler. Blant annet er styrekonsollen helt annerledes, det finnes ikke et tradisjonelt ratt, i steden styres den av to «joystics» med skjerm i midten.

Fredag 8. desember åpner showet og da blir det også mulig å bestille bilen mot et vederlag på 1.399 svenske kroner. Bestilling gjøres online eller i MediaMarkt-butikkene i enten Nacka Stockholm eller Svågertorp Malmø. De har for øvrig planer om å utvide til å dekke hele landet gjennom butikkjeden. Per i dag er ca 1000 biler allerede bestilt.

Første leveranser skal etter planen skje i 2019, og kan leveres til døren eller på avtalt sted (butikk).

Når det gjelder å selge gjennom en kjede som leverer forbrukerelektronikk, sier CEO i Uniti, Lewis Horne, at våre biler hører hjemme sammen med avanserte smarttelefoner og premium hjemmeelektronikk.

Fabrikken som er under oppbygging i Landskrona settes opp i samarbeid med Siemens PLM.

Les mer hos uniti.earth

Relatert artikkel: Elbilfabrikk planlegges i Sverige

Kommentarer