Prisen for selvkjørende teknologi kan kuttes 90% - Elektronikknett
Delphi-Aptiv

Prisen for selvkjørende teknologi kan kuttes 90%

Leverandøren av bilkomponenter Delphi Automotive Plc endrer navn til Aptiv Inc og setter seg fore å redusere kostnadene for selvkjørende biler med 90 prosent innen 2024.

Ifølge CEO Kevin Clark vil det bety en kostnad for selvkjøringsteknologi på rundt 5.000 USD. Det vil også forutsette at de får bilprodusentene til å tenke nytt rundt utvikling og bygging av biler, og ikke minst hvordan de kan tjene penger på de store datamengdene som autonome biler produserer. 

I dag regner man med at maskinvare og programvare for selvkjørende biler koster et sted mellom 70.000 og 150.000 USD. – Denne kostnaden vil reduseres til omkring 5.000 USD innen 2025, gjennom teknologiutvikling og høyere volumer, hevder Clark.

Gjennom redesign vil fremtidens biler har færre komponenter, men mye mer programvare, bedre kommunikasjonsmuligheter og avanserte sikkerhetssystemer.

I omorganiseringsprosessen vil det bli skilt ut et eget selskap, Delphi Technologies, som skal drive med de tradisjonelle kraftkomponentene fra Delphi, mens Aptiv skal fokusere på autonome teknologier.