Jakter IoT-hoder - Elektronikknett
IoT-satsing-Webstep
Marianne Styrman og Webstep jakter etter flinke folk til sin IoT-satsning. Her med Joakim Lindh og Erik Broen til venstre, og Kjartan Aanestad til høyre.

Jakter IoT-hoder

–  Nå rekrutterer vi flinke folk til ett av de desidert mest spennende områdene å jobbe på i årene som kommer, sier avdelingsdirektør IoT i Webstep, Marianne Styrman.

Høsten 2016 meldte Marianne Styrman overgang fra maskinvare- til programvaresiden for å være med og tilrettelegge for en av de neste bølgene i den teknologiske utviklingen; praktisk bruk og kommersialisering av Internet of Things. Jobben i Wireless Connectivity Solutions (WCS) i halvlederselskapet Texas Instruments forlot hun til fordel for å lede Websteps IoT-reise sammen med operative webstepledere i Norge og Sverige. Et drøyt år senere har mye skjedd.

- Vi tror på verdien av å være en early starter, forteller hun. Årets julebudskap er dermed både innholdsrikt og spennende. Og det er signert Marianne selv, sammen med Webstep IoT Tech Lead og forretningsutvikler Joakim Lindh, og konsulenter og ledere i samtlige av Websteps avdelinger.

Blir mye programvare

- I Webstep har vi brukt det første året til bygge et økosystem med samarbeidspartnere. I tillegg har vi lagt til rette for at våre Webstep programvare-eksperter skal være maksimalt oppdatert på alt som venter oss. Parallelt har vi kommunisert og samarbeidet hands-on med kunder i hele Norge. Året har dermed vært et gedigent felles løft og en kollektiv treningsleir med flinke folk både på kunde- og konsulentsiden. Det hjelper å ha de beste programvareekspertene ombord i utgangspunktet. Da skjer ting fort. I et nettverk av skarpe hoder blir 1 + 1 ofte mer enn 2. Akkurat det har vært en fantastisk motiverende opplevelse når vi vet at det er på programvaresiden det mest spennende kommer til å skje på IoT i tiden fremover, forklarer Marianne.

Få ut verdiene av IoT-data

- Med Webstep i Trondheim i spissen er vi inne i IoT-prosjekter for mange kunder allerede, og vi leverer resultater. Som partner med Disruptive Technologies har vi også vært i stand til å bistå i utvikling og testing av den tekniske plattformen deres, på veien deres mot kommersialisering, forteller hun, og er like opptatt av at IoT er et felt i sin spede praktiske begynnelse som hun er overbevist om at den vinner som er best trent og forberedt når innovasjons- og pilotprosjektene går over i produksjonsfasen.

Kunnskapsutvikling og kunnskapsdeling 

- Vi har drevet hackathons sammen med kunder og partnere, vi har satt oss grundig inn i teknologier og arkitekturer, vi har sertifisert oss, gjennomført fagkvelder og workshops, hentet inspirasjon fra de største globale hard- og programvaregigantene - og presentert det vi kan gjøre i store sammenhenger som NDC. Og så har vi applaudert etableringen av Webstep sitt Centre of Excellence på skytjenester, med Arne Solheim og Anders Bjørnestad i spissen.